Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Krásný večer všem, měla bych dotaz ohledně vzorce pro výkon. Jak víme, průměrný výkon je podílem celkové práce W a doby t za kterou byla práce vykonána, tzn.: P = W/t. Jak je to ale s výpočtem minimálního a maximálního výkonu? Možná je to hloupý dotaz, ale budu vděčná za vaši radu. Děkuji, :)
↑ vulkan66: nojo, ale jaký tam mám dát čas u max a u min? Co to vůbec znamená, minimální výkon a maximální výkon. Nějak si to nedokážu představit na časové ose.
Tak jsem na to nějakým způsobem pravděpodobně přišla, nevím zda to mám dobře, ale snad ano, neboť když jsem max a min výkon poté zprůměrovala
tak mi vyšel stejný výsledek jako u průměrného výkonu, což je dobře. Nakonec jsem s časem nepočítala, jen s rychlostí, zrychlením a hmotností. :) Mějte se pěkně a díky za chvilku vašeho času ;)

Pokud máš průběh výkonu v čase zadán jako funkci a pokud je to funkce dostatečně hladká, tedy má aspoň jednu derivaci v každém čase, pak maximum a minimum výkonu najdeš vybráním maximální a minimální hodnoty výkonu pro ty časy, ve kterých je první derivace výkonu dle času nulová + mezi kandidáty na min a max zařadíš výkon v počátku a konci časového úseku.