Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
zdravím, mám zadán příklad: V obci je celkem 986 domácností přičemž 53 je jednočlenných, 105 dvoučlenných, 152 trojčlenných , 621 čtyřčlenných a 55 pětičlenných. Mám určit o kolik % je počet dvoučlenných domácností jiný než čtyřčlenných a o kolik % je počet dvoučlenných domácností jiný než pětičlenných.
Při výpočtu jsem vydělil jednotlivé počty domácností abych získal poměr
podle tohoto výsledku bych řekl že čtyřčlenných domácností je o
více než dvoučlenných, výsledky uvedené k tomuto příkladu však tvrdí opak (čtyřčlenných je o 83,1% méně než dvoučlenných). Může mi prosím někdo řict jestli mají v řešení chybu popřípadě vysvětlit, pokud dělám chybu já. Díky za pomoc
Zdravím,
absolutně je více čtyřčlenných domácností (621) oproti 105 dvoučlenných a jsou ve stejném souboru, tedy bych čekala, že čtyřčlenných bude více a v procentuálním vyjádření - tak spíš překlep ve výsledku. Druhý dotaz je ve shodě s výsledkem v knize? Děkuji.
↑ jelena: u druhé části tohoto příkladu byla ve výsledcích stejná chyba, když jsem včera pokračoval s výpočty dalších příkladů narazil jsem na totožný příklad pouze s rozdílnými hodnotami a již byl výsledek správně takže opravdu jen překlep ale v té chvíli mě to významně zmátlo, statistika není má silná stránka
↑ kager:
děkuji, možná, že při přepisu přehodili počty. Pokud je to materiál od vás ze školy (nebo jinak je znám autor), můžeš kontaktovat i přímo autora pro upřesnění. Označím za vyřešené.