Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Ahojte,
ucim sa na skusku z matematiky I, ktora ma byt aj v ustnej podobe - kedze ale nemam vsetky prednasky, velmi by mi pomohlo, ak mi tu viete poskytnut nejaky link - na studijne materialy - take ZROZUMITELNE aj s ILUSTRACIAMI a modelovymi prikladmi ( napr. pri skuske sa prof. spyta - povedzte mi priklad funkcie ktora je v nule nespojita, alebo tora ma nulovu derivaciu ), pre lepsie porozumenie danej problematiky ( samozrejme uz na urovni VŠ - teda s vetami , definiciami , nutnymi a postacujucimi podmienkami... a BEZ dokazov- tie nemusime vediet :-) )
Konkretne sa jedna o temy ako SPOJITOST, LIMITA, DIFERENCIAL, DERIVACIA... teda diferencialny pocet - jednej premennej ale aj dvoch a viac premennych.
Materialy mozu byt v slovencine ale i cestine.
Velka vdaka vopred :-)
P.S. - google je sice dobry pomocnik, no z toho co mi nasiel, mi moc nepomohlo :-(

↑ fyzika:
Ahoj, ty nemáš skripta?
A promiň, ale příklad funkce, která je v bodě 0 nespojitá nebo tam má nulovou derivaci je otázka na kterou nepotřebuješ modelový příklad. Během minuty takových funkcí najdeš 10.
↑ vulkan66: s tym prikladom nemam problem - staci napr funkcia f =
:-)
nemam pri sebe matematicku ucebnicu a skolska kniznica je daleko, kedze sa ucim doma :-)

↑ fyzika:
Nejlepší je se učit ze školních skript, protože každá škola používá jiné značení.
Ale jinak se můžeš podívat na Vojtěch Jarník: Diferenciální počet 1,2 nebo Pelantová, Vondráčková: Matematická analýza 1.
(
ne
)
↑ misaH:
Asi myslel, že v bodě 0 má funkce nulovou derivaci.
↑ vulkan66:ano - bola tym myslena derivacia.
Dakujem za tip
http://www.umat.feec.vutbr.cz/~krupkova … ripady.pdf
tohle jsem jednou našel při googlování.
Stránky: 1