Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ Sherlock:
Ahoj,
ten obor je poměrně nový, takže uplatnění absolventů je asi velká neznámá. Osobně - ale je to spíše moje dojmologie, nejsem z oboru - bych to viděl spíše jako užitečný bakalářský doplněk; konkrétně ve tvém případě k elektrotechnickému oboru. Pokud bys chtěl podle doporučení pokračovat v navazujícím magistrovi v numerické matematice resp. v matematické biologii, bylo by účelnější studovat obecnou matematiku (i za cenu postrachu v podobě zkoušky z míry a integrálu a vyšší nálože např. v algebře) resp. matematickou biologii. Masarykova univerzita má velmi pružný systém zápisu předmětů z jiných oborů, takže pokud byses cítil nevytížený studiem obecné matematiky a měl chuť si zapisovat předměty navíc, budeš mít velmi široké pole působnosti.

Ahoj,
co se týče spolužáků, kteří studují modelování a výpočty, jsou to takoví pokusní králíci - ten obor ještě není zavedený a je to takové nemastné,neslané - učíš se ode všeho trochu a pořád lítáš mezi fakultama - když mám s nimi cvičení, je vidět, že v matice mají velké mezery.
Já osobně studuju statistiku a analýzu dat, protože je to nejpružnější obor - velký výběr volitelných předmětů, můžeš se profilovat jak chceš a, co si budeme povídat, na bakalářovi jde spíše o to získat pořádný matematický aparát a pak se na magisterském studiu rozhodnout co s ním - tam už je modelování dost zajímavé.