Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Prosím, jak dostat rovnici fitu do grafu? Při fitu ručně to jde (Figure 1 => Tools => Basic Fitting => Show equations). Ale ve scriptu nevím jak na to.
Příklad scriptu:
u=[1 1.5 2.1 2.5 3 3.1 3.2 3.5]; v=[7.8 8.15 8.3 8.25 8.1 8.3 8.35 8.2]; p=polyfit(u,v,4) plot(u,v,'+') hold on plot(u,polyval(p,u),'-')
Zkusil jsem tam přidat:
text(1.5,7.8,[ ' ' num2str(p(1),'%.2f'),'x^4 ', ' ' num2str(p(2),'%.2f'),'x^3 ', ' ' num2str(p(3),'%.2f'),'x^2 ', ' ' num2str(p(4),'%.2f'),'x ', ' ' num2str(p(5),'%.2f')],'EdgeColor','k')
Ale nepíše mi to v rovnici znaménka +.
Předem za každou radu děkuji.
↑ JAJA7:
Ahoj,
v num2str, kdyz specifikujes jaky chces vystupni format, tak nerikas, ze chces zobrazit kladne znamenko, proto zadne nedostavas. Doporucil bych, pro priste, se nejprve podivat do napovedy v matlabu k prislusne funkci, je to tam primo uvedene ve velmi prehledne tabulce :-).
Tobe tedy staci, kdyz pridas presne za kazdy znak % v num2str +, tedy prvni bude: num2str(p(1),'%+.2f'), dalsi obdobne.
Mej se zatim pekne :-).
↑ O.o:
Ahoj,
děkuji moc, nějak jsem tu nápovědu ve spěchu přehlédl. To víš dělám v Matlabu jednou za čas a moc ho ještě neznám. Funguje to skvěle, proto ještě jednou vřelé díky za Tvoji radu.
Přeji krásný den.