Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den při učení na zkoušku jsem narazil na ten to příklad ,už si s tím lámu hlavu celý odpoledne a už jsem zoufalej. Tak doufám že by aspon tu mohla být nějaká dobrá osoba který mi to objasní.
Druh monotónnosti, absolutní extrémy v intervalu
<0;1>
http://forum.matweb.cz/upload3/img/ … 15_arc.png
Díky moc všem
Zdravím,
téma jsem přesunula do VŠ - úvod do studia. Na zadaném intervalu funkce je definována (tak?), tedy bys měl hledat extrém funkce (lokální), užitím derivace, to také pomůže k vyšetření monotonnosti. Jelikož je požadavek vyšetření absolutního extrému, ještě doplníš o hodnoty funkce v krajních bodech zadaného intervalu.
Derivaci můžeš zkontrolovat v MAW. Materiály k problému máš, nebo potřebuješ doporučit + kde konkrétně jsi narazil na problém? Děkuji.
↑ jelena: Poradit potřebuju s derivaci je to složená fce to vím vnitřek zderivuju v pohodě ale pak derivace arctg je 1/(1+x*x) ale to je když je to arctg(x) ale tady si nevim rády jak to správně zderivovat jestli použít substituci nebo jaký postup je vhodný