Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobry den,chcem sa opytat v akom vydavatelstve publikuju knihy vysokoskolski matematici a celkovo vsetci profaci? Oni predsa musia publikovat, kazda univerzita ma svoje vydavatelstvo alebo ako to funguje? Pytam sa len tak lebo ma to zaujima ako to funguje, dakujem.
↑ Integral123:99 percent aktualneho matematickeho vyskumu sa publikuje v matematickych casopisoch, nie knihach. Knihu, teda monografiu, napise len par matematikov a vacsinou v nej sumarizuje dlhe roky prace. Je viacero vydavatelstiev, kde taketo vychadzaju, len tak z hlavy a bez naroku na uplnost - Springer, Wiley, Kluwer, Birkhauser ... A ano, su aj male vydavatelstva pri univerzitach, vacsinou zamerane na publikovanie studijnych materialv a sem tam aj v nich vyjde nejaka matematicka knizka, ale seriozne monografie vychadzaju hlavne vo velkych zahranicnych vydavatelstvach. Ale ako som uz povedal, aktualny vyskum je vylucne v casopisoch.
↑ geovektor:Na Slovensku sa vydavaju "romany pre zeny". (Byt zenou, tak sa citim tymto oznacenim hlboko urazeny, teda urazena.) Ide o to, ze nase vydavatelstva nechcu vydavat knihy, ktorych u nas predaju len par kusov a na distribuciu v zahranici asi nie su pripravene.
↑ geovektor:Kdeze sto ... ak si vezmes lubovolnu pokrocilu matematicku oblast, na Slovensku v nej pracuje nula az pat ludi. Teda predpokladam, ze hovorime o matematickych monografiach, nie ucebniciach. O knihach tohoto typu.
↑ geovektor:Ale ano, matematikov je pomerne aj dost, ale pozri kolko existuje specialnych matematickych oblasti, ako ich udava napriklad AMS klasifikacia: http://cran.r-project.org/web/classifications/MSC.html