Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
↑ KETY07:
Vas minuly prispevek je uplne stejny, neni potreba na vasi stejnou otazku nove tema, muzete se dale vyjadrovat klidne jen v jednom prispevku, pokud chcete jen neco upresnit v ramci vasi otazky.
Co je to pH, vodny roztok. Pokud jste studentem chemie na vysoke skole, tak je toto elementarni znalost, vzhledem k vasim ostatnim dotazum v prubehu casu, kterou uz mate davno mit a pokud ne, tak je snadno dohledatelna. Pro upresneni si definice pH najdete u sebe ve skriptech nebo poznamkach, pripadne zagooglete.
Co se tyce vaseho dotazu, nedava smysl ani ted ani v predeslem prispevku. Pokud se bavite o roztoku H2O (tedy ciste jen molekuly H2O), jak jste v minulem prispevku psal, tak preci po precteni, co je to pH, a jak se spocita, je evidentni, ze kazdy roztok ma proste jedno pH (za danych podminek), ktere se samo o sobe nemuze lisit. Voda je voda, pH je ovlivneno H+ protony a to nezmenite at delate s takovym roztokem co chcete. Jine pH nez voda (nebo i stejne) dosahnete tim, ze do takoveho roztoku H2O pridate nejakou jinou latku, at je to CO2, H2SO4 nebo NaOH, ale to uz neni roztok H2O (voda)!!
Je uz to jasnejsi?
Zdravím,
↑ houbar:, ↑ O.o: osobně už jsem uvažovala, že založím téma "Otázky KETY07", jelikož většinou po přečtení rozvažuji, zda nerozumím česky, nebo neznám ani základy chemie, nebo oboje (tak jestli to jen můj pocit).
Na jednu stranu mi to velmi připomíná sady otázek přijímacích zkoušek na mediciny, na druhou - autor otázek má nějakou zvláštní představu. A na třetí stranu vidím, že otázky jsou na více místech internetu, jsou odpovídány, tak to většinou nechávám tak (i když to snižuje koeficient odpovídanosti v sekci). KETY07 mi ne a ne upřesnit, odkud otázky jsou a zda jsou originálem.