Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
https://fit.cvut.cz/sites/default/files/pr_test.pdf
Ahoj, pomáhám kamarádovi s přípravkou na přijímačky, a to skutečně to příjímací řízení je tak skromné? Nechce se mi věřit, že by těch příkladů bylo tak málo, ikdyž je pravda, že prověří Vaše znalosti ze všech úhlů, a proto jich (kdybych to koncipoval já, tak to bude můj názor a můj důvod pro takovou skromnost) více potřeba není.
Např. toto:
Mame 18 lahvı vody o objemu 2 litry. Kdyby voda byla v lahvıch o objemu 0,75 litru, kolik lahvı by bylo
naplneno?
a) 36 b) 40 30♠
c) 42 d) 45 - 6
e) 48
Mě vyšlo trojčlenkou 48....
Mě by spíš zajímalo, jak mu pomoci... tvrdí se, že mat. je o logickém myšlení, ale ono nelze logicky myslet v oboru, jehož jazyku nerozumíte.
|Rodilý mluvčí češtiny si domyslí význam věty " Ta zoncna dneska ale pěkně svítí.".... ale těžko si to domyslí někdo od Poláká výš.
↑ jan.westhuserlt@centrum.c:
Ha-ha, polovica sú úlohy zo základnej školy.
Navrhovať čísla, ktoré sú riešením rovníc je nerozumné, riešiť rovnice tým pádom netreba.
Či je príkladov málo či veľa, k tomu treba vedieť časový limit na riešenie.
Asi sa hlási málo študentov ... :-)
Nebo toto:
V krabici jsou predmety ruznych vlastnostı. Vsechny zelene predmety majı tvar koule a nektere zelene predmety
jsou ze dreva. Jaky zaver ohledne predmetu v krabici z techto informacı muzeme vyvodit?
a) Zadna koule nenı drevena. b) Aspon jedna koule je drevena.
c) Vsechny koule jsou drevene. d) Vsechny drevene predmety majı tvar koule.
e) Zadne z predchozıch tvrzenı z uvedenych
predpokladu neplyne
Nebo toto... já bych dal d, ale má to bejt béčko.
↑ misaH: Co jsem slyšel, tak praxe je taková (a to nejen na ČVUT), že se nabere hodně studentů, dostanou na ně od státu peníze, a pak je během prvních dvou semestrů povyhazují.
↑ jan.westhuserlt@centrum.c:
Podľa mňa:
V krabice sú zelené predmety a (možno) ešte niečo.
Možno drevená kocka, nevieme. Preto d) nie.
Niektoré zelené sú z dreva, všetky zelené sú gule. Preto b).
byk7 napsal(a):
↑ misaH: Co jsem slyšel, tak praxe je taková (a to nejen na ČVUT), že se nabere hodně studentů, dostanou na ně od státu peníze, a pak je během prvních dvou semestrů povyhazují.
U toho je otázka, zda to je proto, protože naberou i ty, co na to nemají, anebo si ti studenti neváží příležitosti.
Na mé střední začaly dvě třídy elektroniků, celkem 55 lidí. K matuře se dostalo 12 lidí (zbytek byl doplněn přestupšími z jiných škol a oborů) a odmaturovalo z těch 12 8.
Kolik na to nemělo, a kolik na to sralo, jako třeba kamarád, co si nacpal k povinné části literatury knihy, které v životě neviděl, toť otázka.
¨1/3 z 1/3 je taky 1/3 že? Kámoš tvrdí, že výsledek je "1"
Ale u tohohle je podle mě otázka, zda se to 1/3 myslí 1/3 vyříznutá z jedné třetiny, tudíž se to vztahuje k PŮVODNÍMMU celku.
Já si to vyložil tak, že je to chyták, a že se myslí 1/3 Z TÉ 1/3.