Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Zdravim,
chcel by som sa spýtať, mám naprogramovať program ktorý mi bude vypočítavať súradnice vrcholu v trojuholníku. Do vstupu zadávam súradnice vrcholu A ako aj uhol Alfa, súradnice vrcholu B ako aj uhol Beta. Na výstup mám vypísať súradnice vrcholu C.
Príklad vstupu:
Ax Ay Alfa
Bx By Beta
Na výstup mam dostať:
d Cx Cy
kde d je vzdialenosť stredu usečky AB a vrcholu C a Cx, Cy su suradnice vrcholu C. Naprogramovať to nieje problem, problem je ako tie suradnice vypočítať. Na vzdialenosť je vzorec, ako aj na Cy, no ako dostanem x-ovú suradnicu bodu C? Rozmýšľal som že pomocou nejakého vyjadrenia priamky kde C bude pevný bod alebo nájsť priesečník výšky a úsečky AB no neviem sa pohnúť. Dá sa to nejako vypočítať? Potrebujem na to nejaký vzorec alebo niečo, samozrejme že grafické riešenie neprichádza do úvahy kedže sa jedná o program. Any ideas? Dakujem pekne za odpovede.
S pozdravom