Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 24. 02. 2015 11:32

majko11293
Zelenáč
Škola: FEI TUKE
Pozice: student
Reputace:   

Vypocet suradnic vrcholu trojuholnika

Zdravim,

chcel by som sa spýtať, mám naprogramovať program ktorý mi bude vypočítavať súradnice vrcholu v trojuholníku. Do vstupu zadávam súradnice vrcholu A ako aj uhol Alfa, súradnice vrcholu B ako aj uhol Beta. Na výstup mám vypísať súradnice vrcholu C.

Príklad vstupu:
Ax Ay Alfa
Bx By Beta

Na výstup mam dostať:
d Cx Cy

kde d je vzdialenosť stredu usečky AB a vrcholu C a Cx, Cy su suradnice vrcholu C. Naprogramovať to nieje problem, problem je ako tie suradnice vypočítať. Na vzdialenosť je vzorec, ako aj na Cy, no ako dostanem x-ovú suradnicu bodu C? Rozmýšľal som že pomocou nejakého vyjadrenia priamky kde C bude pevný bod alebo nájsť priesečník výšky a úsečky AB no neviem sa pohnúť. Dá sa to nejako vypočítať? Potrebujem na to nejaký vzorec alebo niečo, samozrejme že grafické riešenie neprichádza do úvahy kedže sa jedná o program. Any ideas? Dakujem pekne za odpovede.

S pozdravom

• (téma jako nevyřešené označil(a) majko11293)

Zápatí