Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravim,cital som jeden clanok kde v podstate pisal o tom ze na programovanie sa treba ucit matiku.Samozrejme ze je treba matika,ale myslel to v zmysle ze matika matika matika a minimum programovania a ucenia sa syntaxu.Je mi jasne ze treba aj logicke myslenie,co si dovolim tvrdit o sebe ze mam:) ..zaujimalo ma niekto kto ma skusenosti ci naozaj sa trebu ucit matiku alebo staci len to logicke myslenie.Druha otazka je(som druhak na gymnaziu),ze kde by sa dalo nastudovat nejak tu matiku popred,alebo ako to studovat,lebo studovat teraz nejake ucivo co bude o par rokov nema zmysel,kedze to bude asi na seba nadvazovat a potom budem strateny.Nejaka stranka kde je nejaky zakladny prehlad.Matika ma bavi najviac a rad by som aj takto pokracoval sam ,nie len zo skoly.Dakujem za nazory :)
↑ sliziky:
Ahoj,
dle mého názoru, se dá o tom debatovat.
Určitě nepotřebuješ být profík matematik abys mohl programovat.
V některých druzích programování bez matiky nepřežiješ (programování grafiky atd.)
Jinde to jde i bez ní.
Já studuji programování.
Matematika co jsme měli: analýza, algebra, diskrétní, statistika, numerické metody.

↑ sliziky:
Ahoj, na samostatné psaní kódu není matematika potřeba. Ta je potřeba až na vymýšlení algoritmů a optimalizaci těch algoritmů, aby byli co nejméně náročné. A matematiku se určitě můžeš učit dopředu, ale musíš počítat s tím, že pokročilá matematika je něco jiného, než se učíš na SŠ a bez dokončené středoškolské matematiky bude těžké některé věci pochopit. Ale je to na tobě.
Ještě ti můžu doporučit, že jestli chceš studovat matematiku dopředu, tak začni tím, že projedeš všechno co se máte naučit na SŠ a tím nemyslím si o tom jenom přečíst, ale vážně to pochopit. Potom budeš mít výhodu až se k tomu dostanete :)
Mam skusenosti uz s programovanim,takze viem ze v programovani ide o matematiku len pri algoritmoch:) ..to ratam s tym ze ta matika uz nie je to co na SS,ale mne sa ta matematika paci.Je to uz nieco co nedokaze barskto pochopit aj to je na nej take pekne:D) ..Ale netusim co budeme brat a skade cerpat vsetky informacie.Teraz sme funkcie(exponencialne,logaritmicke...)..a nieco sa mi mari ze bude aj kombinatorika ,ale co sa bere dalej to uz naozaj netusim :)