Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Zdravím mohol by mi niekto skúsiť vypočítať nasledujúce typy príkladov, potrebujem vedie tpresne postupy na pisomnu pracu :)
1) Riešte rovnicu v R (pomocou diskriminantu): 

2) Zjednodušte výraz: 
3) Daná je kvadratická rovnica
. Bez výpočtu jej koreňov určte kvadratickú rovnicu, ktorej korene sú a) torjnásobkom koreňov rovnice b) prevrátené čísla ku koreňom danej rovnice
4) Určte, kedy je zlomok kladný: 
ĎAKUJEM!
↑ canucks333:
To čo žiadaš nie je účel fóra.
Prečítaj si pravidlá.
S čím konkrétnym máš problém, pokiaľ si v riešení prišiel + každá úloha patrí do vlastnej témy.
1.
Ak nevieš, čo je diskriminant, vyhľadaj si to na nete alebo sa pozri do učebnice prípadne do zošita.

Prvá úloha mi je jasná tú som vypočítal, v druhej som uplatnil úpravu na úplný štvorec no netuším či mi vyšiel správny výsedok a tak potrebujem vidieť postup , tretiemu príkladu nerozumiem potrebujem vediet co vseko ma byt sucastou riesenia a posledny detto... Chcel som aby mi niekto poradil s riesenim prikladov tak ze my ukaze presny postup a ja si ho zafixujem...
↑ canucks333:
Možno ti niekto vyhovie, ale aj tak treba dať každú úlohu do vlastnej témy, aby sa odpovede neplietli.
Ak nejaký výsledok máš, tak ho uveď, prípadne napíš aj to, že chceš vedieť, či si sa nepomýlil.