Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
zkus tohle, je to docela cerstvy. A podobnych prikladu tu jiste bude i vic
http://forum.matweb.cz/viewtopic.php?id=6373
;)
↑ Drakoslav:
No já myslím, že to tu asi nikdo nebude chtít celé vyřešit, leda by to bral jako přípravu na vlastní zkoušku :)
Zkus to načnout sám, ať to aspoň vypadá, že ses snažil :) A pak se uvidí, s čím si doopravdy nevíš rady.
Nějaká osnova vyšetřování průběhu funkce je snad v každé učebnici matematiky :)
1. a) def. obor
b)průsečíky grafu s osami
c) sudost, lichost, periodicita
2. a)spojitost
b)"důležité" limity [v bodech nespojitosti, v nekonečnech resp. krajních bodech def. oboru]
c) asymptoty (existence a případně tvar)
3. první derivace, monotonie a extrémy
4. druhá derivace, konvexnost, inflexní body.
zkoušela jsem, D(f)=R,není sudá, není lichá,průsečníky s osou x=+,- odm z 2, s osou y=0, může někdo prosím rozepsat limity?(nevím jak postupovat)1.derivace´= (2xˇ2(xˇ2+3))/(xˇ2+1), nemá lok.min,max, může se mi na to prosím někdo podívat? díky
proc myslite ze neni licha?
proc myslite ze pruseciky jsou ?
limity v jakem bode potrebujete rozepsat?
to s tou derivaci a extremy je dobre, az na to ze v derivaci se nevyskytuji hacky :)
↑ Drakoslav: Posílám aspoň nějaké základní údaje, od kterých by se dalo pokračovat dál( pokud budou OK) Když tak je odborníci doplní nebo zpřesní.
druha derivace je spatne. Zkuste vygenerovat obe derivace i graf na http://user.mendelu.cz/marik/maw/index. … orm=prubeh
zadani je 2*x^3/(x^2+1)
↑ kaja.marik:Zkusil jsem graf té funkce dle tvého návodu(omlouvám se za tykání) a vyšel skoro stejně?? Ale chyba v druhé derivaci je. V závorce má být mínus, takže tam v druhé derivaci budou další dva nulové body.
skoro stejne ..... rekl bych ze konvexnost a konkavnost vysla diky tomu uplne jinak.
Ale monotonie vysla stejne :)
↑ kaja.marik:To máš samozřejmě pravdu. Ale jak jsem dodával, byl to odrazový můstek a jsem rád, že si šel někdo skočit
Stránky: 1