Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit

Dobrý den všem,
prosím vás, vedel by mi niekto poradit, ako dopočítať úlohu v bode d,e ? Konstanta c mi vyšla 1/384. Tipujem, ze to bude nejaky integral, ale nevim no... kdyz chci teplotu 94 stupnov, budem integrovat od 94 do 94 ? to by vysla predsa nula... proste neviem ako na zadanie d,e... budem vdacny za napovedu :-)
↑ firework5555:
Dobrý den.
Jak jste přišel na hodnotu konstatny c ? Řekl bych, že je jiná (a následně jiné i výsledky ad, b), ad c) ).
ad d):
ad e):
- odtud určit hodnotu T.

dobrý den, ja si teda myslim že integral z hustoty musi byt jednička, to mi jednoznačne určí konstantu uz na začatku prikladu... a dakujem za napovedu ... ak si niekto mysli, ze to neni spravne, nech sa vyjadri prosim :-)
↑ firework5555:
Ano - tak lze konstantu c určit. Ovšem řekl bych, že![kopírovat do textarea $c\cdot\int_{92}^{96}(x-92)dx=c\cdot \left[\frac{x^2}{2}-92x\right]_{92}^{96}=\cdots=8c = 1\Rightarrow \color{blue}c = \frac{1}{8}$](/mathtex/85/851af12a507d0ca5757b7946312176fa.gif)
Jj napsal(a):
↑ firework5555:
Ano - tak lze konstantu c určit. Ovšem řekl bych, že
muzu se zeptat, jak se tam dostalo to x2/2? to /2 mi neni jasne, vyslo mi to stejne, 1/384 ? diky