Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 28. 03. 2015 13:43

KajaM
Zelenáč
Škola: Přf
Pozice: student
Reputace:   

Matlab animace

Dobrý den,
Mám dotaz k animacím pomocí programu matlab. Vužívám funkci movie.
Pomocí této funkce se snažím animovat například aproximace taylorovým polynomem.
Používám:
%graf funkce sinus a přikreslování aproximací Taylorovým polynomem

syms x
a=[-2*pi 2*pi -5 5];
figure(3)
fplot('sin(x)',a,'k')
hold on   
title('Graf funkce sin(x) a její aproximace Taylorovým polynomem')

for i= 1:2:10
T_i=taylor(sin(x),i+1)
fplot(char(T_i),a)
M(i) = getframe;

end
movie(M,1,.9)

Chtěla bych poprosit kdyby mi nekdo poradil jak docílit toho, že každá aproximace bude vykreslena rozdílnou barvou, aby bylo pak možné do grafu přidat legendu, která ukáže popisek ke každé z barev. Nebo pokud je nějaká jiná možnost jak animaci, kterou chci následně uložit jako avi soubor jednotlivě popsat.

Dále jsem se chtěla zeptat proč se mi pomocí tohoto příkazu vykrelsí animace jedenkrát rychle a pak podruhé pomalu.  Chtěla bych ji přehrát jednou a pomalu řídím se tvarem movie(M,n,fps) první parametr je matice druhý  počet opakování a pokud zadám třetí tak by se měla měnit rychlost snímků. Proto jsme zadala movie(M,1,.9) proč se tmi tedy zobrazuje animace 2krát ? Jak parametry upravit aby se vykteslila jednou a pomalu?
Děkuji moc za odpovědi!

Zápatí