Ahojte. Uz dlhsie počitam jednu ulohu no ale neviem.. Uloha znie: Poľovník má zo 4 poľovačiek priemernú úspešnosť zásahov 70 %. Akú najmenšiu
úspešnosť mohol mat na jeho najhoršej poľovačke? , ak na každej poľovačke vystrelil rovnako výstrelov.
Skusal som to cez pravdepodobnost,dokonca cez podmienenu, ale vychadzaju mi hluposti. Uvažoval som že si rozoberiem ak v na prvej polovacke netrafil ani jednu ,ale no neviem ci si mozem dat ze netrafil ani jednu napr srnku.. a to by som si dal ,že to je 0,3 na stvrtu..ale to su len dohady. Dakujem :)
Zdravím,
mně se nezdá, že toto má být úloha na pravděpodobnost. Jelikož podle úlohy měl 4 lovy, v každém měl nějaký výsledek (úspěšnost "počet tref/počet všech výstřelů"), sečetl to, podělil 4 a dostal 70% zasažených (tedy 7/10). Mohl mít na všech stejný výsledek, potom by ale neměl nejhorší. pokud označím nejhorší výsledek za u_1 a další u_2 atd, potom mám:

, U jsem označila součet "lepších výsledků".
nebo
, pokud zapíšeme v procentech a víme, že
, 
Vede to někam? Úloha má být vyřešena, nebo měla nabídku možných výběrů řešení? A jak to vidí kolegové? Děkuji.