Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zadání příkladu: Jakých hodnot nabývá F, abychom mohli na hladině významnosti
zamítnout nulovou hypotézu, jestliže n1=28,n2=16,s1=4,6 a s2=3,8?
Moje řešení: Dle mého názoru si stačí v tabulkách vyhledat pouze kritickou hodnotu pro F test a nulovou hypotézu mohu zamítnout, pokud F >
. Viz. příklad na papíře, kde jsem podle mě zbytečně počítal hodnotu F. Nebo se mýlím? Děkuji všem za rady!
↑ aligi10:
Zdravím,
testovou charakteristiku F musíme spočítat, s čím bychom jinak srovnávali F krit?
↑ Al1:
Zdravím, no já jsem právě myslel, že pokud chceme zamítnout hypotézu H0, tak musí být F>Fkrit a to mi tedy stačí vyhledat v tabulce kritickou hodnotu a usoudím, že tedy všechny čísla nad touto hodnotou jsou pro mne správným výsledkem - tedy výsledkem, který zamítá hypotézu H0. Ale nevím, zdá se mi to také divné :)
↑ aligi10:
Ve prospěch hypotézy H1 svědčí velmi vysoké hodnoty chatakteristiky F. Takže ano, jak bylo napsáno: "pokud chceme zamítnout hypotézu H0, tak musí být F>Fkrit a to mi tedy stačí vyhledat v tabulce kritickou hodnotu a usoudím, že tedy všechny čísla nad touto hodnotou jsou pro mne správným výsledkem - tedy výsledkem, který zamítá hypotézu H0."