Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím chtěl bych se zeptat na jednu testovou otázku. Sám jsem si myslel že správá odpověď je d) ale v testu to bylo označeno jako špattná odpověď. Věděl by někdo pomoci?
Částice v čase od nuly do t urazí dráhu popsanou rovnicí s = A . t 2 - B . t + C (symboly A, B a C
jsou nenulové konstanty). Aby tato rovnice platila, musí být pohyb částice:
a) rovnoměrně zrychlený přímočarý
b) neexistuje
c) rovnoměrný přímočarý
d) rovnoměrně zrychlení podél křivky
e) rovnoměrný podél křivky
f) libovolný na přímce
↑ Crashatorr:
Dobrý den.
Není třeba chyták v nenulové hodnotě konstanty C ? Řekl bych, že pokud je v zadání dáno "Částice v čase od nuly do t urazí dráhu popsanou rovnicí ...", tak by asi v čase t = 0 mělo být s = 0.
Pak odpověď b), ale připadá mi to trochu "přitažené za vlasy".
↑ Crashatorr:
Já osobně bych se přiklonil k odpovědi a)
důvodem je používaná obecná rovnice rovnoměrně zrychleného či zpomaleného pohybu přímočarého na SŠ, a to
d) bych nedal z důvodu podél křivky, kde vzniká i dostředivé zrychlení
↑ marnes:
Z kontextu, délka trajektorie, kterou urazí za nulovou dobu, má být kladná, což je nesmysl, jak píše Jj.
Mě by se zase nelíbila věta: musí být pohyb částice neexistuje :)
edit: zkraceni.
↑ Andrejka3: Ahoj, a zase slová klasika
Vyšetřování ztráty třídní knihy :...
PANE INSPEKTORE, STAL SE NÁM TADY TAKOVÝ...NEPĚKNÁ VĚC
↑ Andrejka3:
Jsou ale situace, kdy začínáme měřit čas a těleso už má nějakou počáteční dráhu nenulovou. A o tom, že na začátku měření času už nemá nějakou dráhu za sebou tam není nic udaného.