Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Pretoze vzdy niekde spravime chybu boli by sme radi keby nam s tym pomohol niekto skuseny pre koho su taketo priklady malina.
Najlepsie asi vyriesit celi priklad na papier, ten odfotit a hodit sem foku alebo link.
Dakujem
Zdravím,
↑ Ogi22: spíš jde o úlohy do úvodu do studia VŠ, tedy tak to, prosím, vkládejte. Doplňujte také všechno, co víte (např. derivace může být z MAW) + teorie + konkrétně, co nešlo. Vypočteného toho máte hodně, materiály patrně také. Taková spolupráce bude více užitečná. Děkuji.
↑ Ogi22:
děkuji, ano. Zkuste ještě pokračovat s MAW (tuto úlohu - parciální derivace určitě vypočte a zkontrolujete, zbytek použití dle definice derivace ve směru), s materiály (Fourier) a konzultovat s kolegy na fóru (co zbude a nepůjde jinak, tak se pokusím dokonzultovat přes jiné komunikační prostředky - věřím, že při vašem zodpovědném přístupu toho nebude moc.)
Ještě pozdrav,
prošla jsem soubory na ulozto (alespoň část) a toto mi není jasné - v souborech úlohy jsou řešeny, např. tato je zde (je od vás). Derivaci můžete překontrolovat v MAW, vložit
4^(5*x^3+y^3*x^2)*(y^2+y*x)^(1/5) ,
zvolit příslušnou derivaci (píšete, že MAW neumíte, ale to jsem napsala, že fórum je také i pro podporu MAW).
Dosazování - buď ručně, nebo např. vložit do WA. Samotný postup výpočtu derivace ve směru je v pořádku. Tak nejde kontrolu zorganizovat? Děkuji.
↑ Ogi22:
s mobilem žádnou zkušenost nemám, ale měla by být snad už i aplikace - přesunu do sekce CAS. Ale, jak jsem pochopila, jste celý kolektiv - tak v MAW se dá označit link v historii. Také se dá jít do knihovny, k sousedce, nebo kde je u vás přístup k PC.
V každém případě mi nedává smyslu, proč opět počítat (vzorově) něco, co jde pohodlně překontrolovat.
↑ Ogi22:
Tak alespoň do témat přiřaďte výpočty, co máte. Záruku vám, samozřejmě, nedá ani kontrolující, ale i pohledem jde poznat, zda je chyba. Případně si kontrolující zvolí "kontrolní nástroj", se kterým má zkušenost a dokáže posoudit chybu.
Vy, hlavně, přiřazujte své obrázky, které máte již hotové.
↑ Ogi22:
Zkusel jsem ruzne tablety a nepovedlo se mi dostat podobny vysledek jako autorovi dotazu. Natocim jeste v prubehu mesice video pomahajici novym uzivatelum v pouziti MAWu s tabletem (zatim je jedno na hlavni strance MAWu pro klasicky pocitac)
Predpokladam, ze dotaz uz neni aktualni, ale kdyby nahodou, tak by me zajimalo, co je to "e" s vykricnikem v levem hornim rohu. Neni to treba ikonka nejakeho obskurniho weboveho prohlizece a chybove hlaseni?
Stránky: 1