Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 15. 06. 2015 07:31

Krystufek
Zelenáč
Reputace:   

výšky čtyřstěnu

Dobrej, už jsem nějakej ten pátek ze školy. Nepamatuju si už jak ze sínusama a kosínusama a .... ale potřebuju do koule navrtat přesně 4 díry aby byli dobře rozložený. Takže mi pls někdo vypočítejte uhel mezi výškama v čtyřstěnu na netu jsem to nenašel dík moc.

ps: pls jsem tu asi poprvé a naposled pokud možno pošlete mi to na email svarovky.krystof@gmail.cz a pak jsem hoďte nějaký info abych nedostal takových odpovědí dvacet díky moc

#2 15. 06. 2015 12:32

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Re: výšky čtyřstěnu

Zdravím,

pokud "díry" mají jít do středu koule, potom to je situace na obrázku napravo od tabulky a půjdou po růžových přímkách do středu O. Potom je úhel, co mají mezi sebou růžové přímky, (v tabulce "edge central angle) je tak a je to cca 109,5 stupňů.

Ale také je možné, že se požaduje něco jiného (tak např. přidat náznak obrázku, jak je to myšleno), děkuji za upřesnění.

pls jsem tu asi poprvé a naposled pokud možno pošlete mi to na email

pokud je v tématu nový příspěvek, tak to chodí oznámením na mail (ale někdy je zpoždění), až nebude zájem odebírat příspěvky, stačí se odhlásit z odběru.

Zápatí