Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrej, už jsem nějakej ten pátek ze školy. Nepamatuju si už jak ze sínusama a kosínusama a .... ale potřebuju do koule navrtat přesně 4 díry aby byli dobře rozložený. Takže mi pls někdo vypočítejte uhel mezi výškama v čtyřstěnu na netu jsem to nenašel dík moc.
ps: pls jsem tu asi poprvé a naposled pokud možno pošlete mi to na email svarovky.krystof@gmail.cz a pak jsem hoďte nějaký info abych nedostal takových odpovědí dvacet díky moc
Zdravím,
pokud "díry" mají jít do středu koule, potom to je situace na obrázku napravo od tabulky a půjdou po růžových přímkách do středu O. Potom je úhel, co mají mezi sebou růžové přímky, (v tabulce "edge central angle) je tak a je to cca 109,5 stupňů.
Ale také je možné, že se požaduje něco jiného (tak např. přidat náznak obrázku, jak je to myšleno), děkuji za upřesnění.
pls jsem tu asi poprvé a naposled pokud možno pošlete mi to na email
pokud je v tématu nový příspěvek, tak to chodí oznámením na mail (ale někdy je zpoždění), až nebude zájem odebírat příspěvky, stačí se odhlásit z odběru.