Dobrý Den, potřebovala bych vypočítat tento příklad.
Pozemek má tvar nepravidelného čtyřúhelníku ABCD, jehož strany mají délky : a=16m, b=23m, c=29, d=19m a velikost úhlu při vrcholu bodu B(uhel beta) je 51°. Jakou má pozemek výměru?

Ahoj ↑ anicka3112:
Narýsujeme stranu a=16 m (pokud to budeš rýsovat na papír, tak určitě změnit jednotky a celkově všechny údaje v určitém měřítku), V bodě B naměříme úhel beta a narýsujeme přímku, na ní naměříme délku 23 cm a uděláme bod C. Dál by jsi věděla?

↑ xstudentíkx: ne :( mě jde o to, že neumím spočítat tu výměru, na papír budu dělat jen náčrt. :) ale pomohl jste mi i tak, ale kdyby jste věděl i další postup, byla bych moc ráda :)
Ahoj, pokud máš počítat jen výměru, tak např. kosinovou větou zjistíš délku úhlopříčky, která ti čtyřúhelník rozdělí na dva trojúhelníky, u kterých budeš znát všechny jejich strany. Tak na výpočet obsahu můžeš např. využít Heronův vzorec.

↑ anicka3112:
Vzhledem k planimetrii jsem to brala spíše jako konstrukční a z té pak snadno zjistit úhlopříčky. Nevím jak to probíráte a jak to po vás chtějí :) I toto je však možnost.

↑ gadgetka: Dobrý den, tím pádem je uhlopříčka 17,939 m?