Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím všechny programátory,
nemáte náhodou někdo zprogramovanou rychlou diskrétní kosinovou transformaci ve 2D - nejlépe jako funkci, která nevolá nějaké další speciální knihovny nebo funkce, spolkne reálnou čtvercovou matici a vyplivne matici transformovanou? Pokud možno v Pascalu, přechroustal bych i Matlab, snad i C# (přinejhorším aspoň nějaké rozumné dll) ...
Díky moc.
↑ Eratosthenes:
A jak moc rychlá chceš, aby byla? :-)
Ne, to byl vtip. A na internetu nelze nic nalézt?
↑ check_drummer:
Na internetu se mi nějak nedaří. Ale už se to snažím nějak řešit vlastními silami. Téma ještě nechám, kdyby náhodou ještě někdo na něco narazil.
Ahoj,
Octave je opensource, koukal jsem na funkci dct a je asi na dvacet řádků. Ovše volá další funkce Octave, např. FFT. S tím by ses musel nějak vypořádat. Pokud nemáš Octave, tak si můžeš stáhnout jen ten potřebný balík (jmenuje se signal), má ani ne 1MB.
ahoj ↑ FliegenderZirkus:,
díky moc, volání FFT mi nevadí, protože FFT zprogramovanou mám a funguje mi. Podívám se.
Děkuji všem za ochotu, už jsem to vyřešil.
Stránky: 1