Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
zdravím, mám v matlabu matici o rozměrech 1495x1378x2 a mám spočátat průměrnou hodnotu fce
Pochopil jsem tedy že x je jeden prvek matice. Součet všech prvků zvládnu ale nevím jak tam zakomponovat výpočet toho cosinu. Jedné co jsem zvládl je zatím toto:
nebo přes mean
děkuji za rady
↑ jinsun:
Ahoj,
zatim se nikdo neozval, tak zacnu.
Muzes trochu lepe popsat o co presne jde, nedari se mi moc vyznat v tom co jsi napsal.
a/ je tu tlacitko CODE, do nej vloz cely kod, ktery mas z matlabu, neper to sem po kouscich, nedava to smysl, kdo ma vedet, jak vypada temp, pole, pocet temp (?), ...
(pro upresneni toto je v code)
b/ Pridej sem priklad vstupu (ne celou matici 1495x1378x2), rekneme, ze sem vypises hodnoty do tabulky (proste vedle seeb do sloupcu), kde kazdy sloupec bude mit jen pet hodnot.
c/ Pouzij hodnoty z tabulky z b/ a ukaz nam, jak by mel vypadat vypocet - dosad tu rucne hodnoty do matematickych vzorcu at vidime, co pocitas a jak (matematika ne script z matlabu!).
Zatim se mej ;-).
ahoj ↑ jinsun:,
prumer=0;
for i=1:1495
for j=1:1378
for k=1:2
prumer=prumer+cos(1/(x(i,j,k)^2+1));
end;
end;
end;
prumer=prumer/1495/1378/2
Ahoj,
a nejde použít něco takového:
x = matrix_data matrix_cos = cos(1/(x^2+1)) result = mean(mean(mean(matrix_cos)))
Prostě poslat do cosinové funkce celou matici, podle mě matlab vrátí matici vypočítaných cos. hodnot pro každou pozici vstupní matice. 3x mean je pro každou dimenzi a matrix_data je 3D matice, vytvoří se pomocí 2 2D matic:
a = first 2D matrix 1495x1378 b = second 2D matrix 1495x1378 matrix_data(:,:,1) = a matrix_data(:,:,2) = b