Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den, mám problém s tímto ukolem, nevím si rady co je v mých odpovědích špatně..
Zde jsou mé úvahy :
1) - Počet průniků se nijak nemění parametrem c, jelikož parametr c nám pouze posouvá danou přímku nahoru/dolů.
2) - Podobný prvnímu případu, parametr c nám nijak nemění vzhled nebo úhel funkce, tudíž je úhel, který svírá stále stejný.
3) - Vektor přímky je (2,1) , aby byl kolmý je potřeba přehodit čísla a jedno z nich vynásobit -1. Tedy (1,-2) nebo (-1,2) , parametr C opět nehraje žádnou roli.
4) - Aby byl vektor rovnoběžný s přímkou, je nutné aby vektory byly stejné, a mění se u nich pouze parametr C, ovšem vektor přímky je (2,1) , vektor nabízený je (-1,2) tudíž je to vektor k naší přímce kolmý a ne rovnoběžný.
Kde jsem tedy udělal chybu ?? Děkuji.
↑ zdenek1: Aha... Už je mi to jasný, já si to zas poplet a něco tam vypustil :D Díky za nasměrování :)