Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 28. 09. 2015 12:34

Ciernenabielom
Zelenáč
Reputace:   

Vysvetlenie matematickych vyrazov v anglictine

Caute vedeli by ste mi prosim vas vysvetlit nasledujuce anglicke vyrazy ? Alebo vysvetlit rozdiely medzi nimi ?

1. To Find the derivative
2. To Compute something
3. To Differentiate the function

Dakujem velmi pekne za pomoc

• (téma jako vyřešené označil(a) Ciernenabielom)

#2 28. 09. 2015 13:15

jelena
Jelena
Místo: Opava
Škola: MITHT (abs. 1986)
Pozice: plním požadavky ostatních
Reputace:   100 

Re: Vysvetlenie matematickych vyrazov v anglictine

Zdravím,

už jsem chtěla přidat do předchozího tématu (kde píšeš, že úloha je v angličtině), že (z vlastní zkušenosti působení v cizojazyčném prostředí) není dobré si dávat za cíl překládat materiál, se kterým pracuješ, ale spíš se snažit ho vnímat tak, jak je, a postupovat dle původních pokynů. Tvé předchozí úlohy pocházejí z knihy (odkaz
http://diendantoanhoc.net/forum/index.p … h_id=10815 , kde je hodně podrobný text a rozbor příkladů, až potom jsou úlohy. Pracuješ, prosím, s textem knihy? Samozřejmě, můžeš používat i jiný materiál - spíš zde mi přišlo, že vynecháváš teorii a jdeš rovnou na úlohy - je tak? Děkuji.

Ještě, prosím, označuj témata za vyřešená, pokud tomu tak je viz pravidla. Děkuji.

#3 28. 09. 2015 13:22

Ciernenabielom
Zelenáč
Reputace:   

Re: Vysvetlenie matematickych vyrazov v anglictine

Aha dakujem ti za radu asi tomu skusim teda pochopit v anglictine aj ked mi to bude trvat asi dlhsie.

My sme vlastne dostali cisto priklady a ja sa ich postupne snazim riesit a ked nieco neviem tak sa pozriem do knihy a pouzijem ten postup ktory tam vysvetlili.

A pouzivam knihu Essential Mathematics for Economic Analysis Pearson 4th edition

Zápatí