Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 01. 10. 2015 20:16

s-o-k-o-l
Reputace:   

Wolfram Mathematica - pomoc s identifikací programu

Dobrý den,
chtěl bych poprosit o pomoc s identifikací tohoto programu. Mělo by se jednat o program, který provádí TEST DOBRÉ SHODY. Není mi ale jasné, co mají dělat posouvátka pokus, počet prvků, vzorkování, vzorky. Když počítám chí-kvadrát ... tak se to počítá úplně jinak.

Nemáte někdo nějaký odkaz na webové stránky, literatura, která by mi objasnila moji neznalost. Popřípadě zda nevíte, co má tento program dělat.

Jsem studentem matematiky pro ZŠ, programování nám dali do posledního ročníku a jelikož s ním nemám žádné zkušenosti a po semestru mathematicu mažu, tak jsem bohužel velký amatér.

Děkuju moc za rady.

//forum.matweb.cz/upload3/img/2015-10/23391_111.png
//forum.matweb.cz/upload3/img/2015-10/23391_111.png

#2 02. 10. 2015 16:40

OndrasV
Místo: Praha
Škola: VŠE (1997-2004), FEL (2014-??)
Pozice: mudrlant
Reputace:   31 

Re: Wolfram Mathematica - pomoc s identifikací programu

↑ s-o-k-o-l: Dobrý den, ten program asi vytvořil nějaký výstředník, co používá nestandardní notaci a nemá popsané osy. Jaký je prosím úkol od vašeho vyučujícího? Pokud vyjdeme z http://www.eistat.cz/teorie/rozdeleni/d … index.htm. Počet vzorků by mohl být počet nepřekrývajících se intervalů $k$, vzorky by mohl být počet pozorování n.

#3 02. 10. 2015 18:07

s-o-k-o-l
Reputace:   

Dobrý den,
děkuji za reakci. Zdání práce je: Vytvořte semestrální práci + program.Teoretické aspekty metody, Konvergence metody a asymptotika. Řešení praktických úloh. Jaké jsou podmínky a omezení užití metody.

Ten program 100% dělal někdo, kdo v mathematice nedělá. Nejsme programátoři, v praxi jsme mathematicu ještě nikdy na základní škole nevyužili, ale na VŠ jsou zastánci toho, že se nám to asi bude hodit. Takže předěláváme starší práce, aby se vlk nažral a koza zůstala celá.

Nicméně k programu. Odkaz od Vás mi hází chybu, takže se na stránku nemůžu podívat.

#4 02. 10. 2015 18:34

misaH

↑ s-o-k-o-l:

Asi tam vadí tá bodka na konci.

#5 02. 10. 2015 19:00

s-o-k-o-l
Reputace:   

↑ misaH:
Přikládám ještě kód.
//forum.matweb.cz/upload3/img/2015-10/05064_333.png
Z té stránky nejsem moc moudrý, jaká je tam spojitost s mým problémem, ale asi něco přehlížím. Nicméně v tom kódu je čast zabývající se chí-kvadrátem. Nepomohlo by to v identifikaci, co to má dělat?

Děkuji moc za odpovědi a za Váš čas.

#6 13. 10. 2015 20:46

OndrasV
Místo: Praha
Škola: VŠE (1997-2004), FEL (2014-??)
Pozice: mudrlant
Reputace:   31 

↑ s-o-k-o-l: Dobrý den, nemůžete si s vyučujícím radši domluvit, že byste napsal nový program?

Zápatí