Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Jaké existují způsoby porovnání dvou vektorů?
Mám například matici A, která má sloupce tvořeny vektory. Pak mám vektor q a chci zjistit jak jsou vektory v matici A podobné vektoru q. Jakým způsobem se dají tyto vektory porovnávat na podobnost?
Napadá mě jen porovnání Euklidovské vzdálenosti.
nechci vypadat jako blbec, ale co jsou podobne vektory?
Google zadnou definici nenasel.
↑ kaja.marik:
asi tak něco: similarity vector
česky jsem vyrážela odsud: http://www.ms.mff.cuni.cz/~kopecky/vyuk … 06_v1.html
Je možné?
--------------------------
OT :-) Hlavně jsem Vás chtěla pozdravit a opožděně poděkovat za Normanská okna - do minulého jara jsem také netušila, co to je - a teď vím, že je takových oken třeba v Opavě docela dost - (a také trochu chybí čtení)
↑ jelena:
taky OT: preji pekny vecer a taky moc zdravim. Jak vypada Opava si uz moc nepamatuji, ale nedavno jsem byl v Ostrave. Takze aspon jsem potkal kolegu Mariana. Po tom, co sem prestala chodit Jorica a nejak jsem se dovtipil ze Kondr asi neni zkratka Ondry Klimy, tak konecne aspon jednoho ucastnika fora znam :)
Za to cteni se omlouvam, nejak na to neni cas. Navic jsem zrejme cim dal vic urednik a cim dal min matematik. Vzdyt uz ani nevim co jsou to podobne vektory :)
A navic uz striham metr a za chvili budu muset koncit, abych nepretocil pocitadlo prispevku. Uz mam jenom neco pres 80 prispevku...
Podobností vektorů jsem měl na mysli nějaké matematické vyjádření, jak je vektor "podobný" vzhledem k nějakým jiným vektorům. Žádná definice to není, je to nějaké intuitivní chápání podobnosti, které chci vyjádřit matematicky, aby se vektory daly porovnávat.
Děkuji za odkazy, pomohlo to :)
Stránky: 1