Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Dobrý den, mám domácí úkol, se kterým si nevím rady.
Mám za úkol vypočítat odchylku daných přímek:
a)kvádr ABCDA´B´C´D´- odchylky přímek: přímky AA' a primky BS', kde S' je střed horní stěny (AB=a=7 cm, BC=b= 4 cm, AA'=c=3 cm)
↑ Sonicka:
Dobrý den.
a) Nepochopil jsem, o co se jedná.
b) Řekl bych, že hledaná odchylka se rovná odchylce přímek AH a D a střed EH.
↑ Sonicka:
Zdravím,
ad1. Ještě jsi zapomněla napsat, v jakém tělese odchylku hledáš. Je to čtyřboký hranol ABCDA´B´C´D´?
↑ Sonicka:
Ovšem pak by nebylo AB=a=7 cm, BC=b= 4 cm, AA'=c=3 cm.
Obecně ve čtyřbokém hranolu ABCDA´B´C´D´ by odchylka přímky AA' a primky BS', kde S' je střed horní stěny, byla stejná jako odchylka BS' a BB´
Zdravím,
úvodní téma jsem opravila na jednu úlohu viz pravidla + doplnila zadání (z dalších příspěvku tématu), 1. úloha je kvádr - tak?
asi to bude tou změnou času. :)
:-) vždyť máme +1 k dobru. K tématu: vlož, prosím, obrázek, k úloze 1 - stačí v Malování, pod oknem zprávy je tlačítko "Upload obrázků" (k řešení - viz nápověda kolegy ↑ Al1:), děkuji za doplnění obrázku, pro druhou úlohu (krychle) založ, prosím, nové téma.
http://forum.matweb.cz/upload3/img/ … 5A1zvu.png
edit: obrázek je k jiné úloze.
↑ Sonicka:
Prečo si neoznačila vrcholy?
Píšeš, že S' je stred steny a na obrázku je stred hrany (ešte k tomu neoznačený).
Aha, ale Jelena úlohu o kocke skryla, tak to rešpektuj.
↑ Sonicka:
děkuji, toto téma je k úloze 1, ve které jsem doplnila zadání (z textu dalších příspěvků), doplň, prosím, obrázek k úloze 1 "Kvádr". Tvůj obrázek je k úloze 2 "krychle", zde ho skryji (jen do odkazu) a pokračuj, prosím, úlohu 2 v tématu. Děkuji.