Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Dobrý den
Druhým rokem studuji pedagogickou fakultu se zaměřením „Informatika ve vzdělávání“ a jsem ve stadiu, kdy řeším téma bakalářské práce.
Rád bych v rámci bakalářské práce vytvářel nástroje pro podporu výuky a uvažuji, jak to uchopit. Nedávno jsem se snažil vysvětlit rovnice a nerovnice žákovi základní školy, který v tom trochu lítal a když už jsem nevěděl jak dál, nastříhal jsem si papírky s čísly a znaménky a vizuálně jsme ty plusy a mínusy přesouvali z jedné strany rovnice na druhou. Díky tomuto postupu mu to docvaklo a sám jsem viděl, že ta podpora tímto nástrojem byla efektivní.
Proto mě napadlo vytvořit v rámci bakalářské práce webové stránky, kde by tyto „postupy pro řešení“ byly znázorněny graficky, například ve flashi a podobně.
Bohužel, v dnešní době jsou již nástroje typu Moodle a elektronického vzdělávání dostatečně rozšířené, webové stránky věnující se výuce také (například tento velice podařený web), a tak uvažuji zda je pro něco podobného v tuto chvíli prostor a místo. Prakticky jediná přidaná hodnota této myšlenky je právě ve vizualizaci problému.
Protože jsem zaregistroval, že se zde pohybuje mnoho učitelů, rád bych se v této fázi rozhodování zeptal, zda v něčem podobném vidí smysl (případně, budu jen rád za tipy, které by z pohledu kantorů byly přínosné v rovině bakalářských prací informatika).
Děkuji, Roman
↑ Hrnek: Ano, ta metoda stoji za rozpracovanie v bakalarskej praci, ale zostal by som pri jej realizacii pomocou papiera a noznic, v ziadnom pripade sa nesnaz dostat to do pocitaca. (Precitaj si knihu M. Spitzer: Digitalni demence.)
Ahoj,
Je mozno uzitocne pouzit pedagogicke inginierstvo
http://fr.m.wikipedia.org/wiki/Ingénierie_pédagogique
nebo si nech bakalářku napsat :D a máš to vyřešené. Dneska snad už jde všechno :)
Stránky: 1