Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím, učitel mi zadal několik příkladů k přípravě k maturitě z matematiky. Jediný příklad který mi dělá problém je tento, vůbec nevím co mám počítat, když napsal jen proveďte.
Proveďte : 
↑ 986532147:
Zdravím, jsi na fóru nový - zkus, prosím, rozvinout běžnou lidskou konverzaci (bez ohledu na číselný kód ve fórum-jménu) - co konkrétně bys s problémem potřeboval. V běžné konverzaci také na úvod zdravíme a na pozdrav odpovídáme pozdravem.
Jinak zápis v TeX jsi celkem zvládl, jak se zapisuje zlomek - viz editor TeX napravo od okna zprávy + projdi si ještě pravidla a doporučení viz pravidla. Děkuji.
↑ 986532147:
děkuji za upřesnění. Podle zadání lze provést dělení mnohočlenu dvojčlenem (začít stanovením podmínky pro jmenovatel - nesmí být nulový). Můžeš zkusit upravit mnohočlen v čitateli na součin, pokud jde (řekla bych, že ano).
Dělení mnohočlenů je jasné? Děkuji.
Stránky: 1