Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
dobrý den, předem se omlouvám, že tady otravuji, ale potřebovala bych pomoct s tímto: Postupné příčné mechanické vlnění je popsáno rovnicí u=5∙〖10〗^(-4)∙sin(450t-1,4x), kde u a x je v metrech, t v sekundách. Určete amplitudu výchylky, frekvenci, vlnovou délku a fázovou rychlost vlnění. podobná rovnice (jen se sinem 2 pí) vyšla takto. amplituda 5.10..., frekvence 450 Hz, vlnová délka 0,71m a rychlost 319,5ms na mínus prvou.
moc děkuji
s tímhle bych Vás taky mohla obtěžovat?
1) Vypočítejte indukčnost dlouhého kabelu, jehož centrální vodivá část je ve tvaru válce o poloměru a, vnější část je ve tvaru souosého válce o poloměru b π a.
2)V nádrží se sirouhlíkem je v hloubce 26 cm pod jeho hladinou umístěn bodový zdroj světla. Určete obsah kruhu na povrchu kapaliny, kterým vystupují paprsky ze zdroje do vzduchu. Index lomu sirouhlíku je 1,64.
3)určete, z čeho se sestává jádro izotopu prvku, který vznikne z uranu (_92^238)U, po čtyřech rozpadech α a dvou rozpadech β. Tady mi vyšlo (_86^222) Rn - správně?
4)Dvě stejné velké kuličky mají elektrické náboje Q(1 )= +24 ∙ 〖10〗^(-6) C
a Q2=-18 ∙〖10〗^(-6) C. Jakou silou se přitahují ze vzdálenosti 6 cm ve vakuu? Jakou silou se budou z téže vzdálenosti odpuzovat, když je předtím uvedeme do vzájemného styku? tady mi vychází látk.množství 1,08 krát 10 na mínus 7, ve výsledku má být 10 na třetí a druhou sílu se mi nepodařilo vypočíst.
děkuji moc moc moc

↑ anka1:
4) a) b) dosazení do Coulombova zákona
pro b) si nejprve musíme uvědomit, že při vzájemném dotyku se vytvoří na spojených kuličkách jeden náboj +24-18=+6 (j), takže mají kuličky obě náboj 3C, jelikož náboj 6C rozdělíme na dvě části
výsledek síly je v Newtonech
další příklady nevím