Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím ,mám neorientovany graf v ktorom každá cesta alebo teda resp hrana (po anglicky edge neviem ci som to dobre povedal po slovensky)e prejdena maximálne 1 krát,znamena to že z nášhografu sa stane orientovany graf?Vdaka:-)
To je úloha ,kde píšu ,že dostanem neorientovany graf.Každá z hrán tohto grafu môže byť prejdena len raz.Co som aspoň ja pochopil tak neorientovany graf znamena,že ak mám napríklad vrcholy (alebo ako sa to označuje,po anglicky node) 2 a 3 ,tak v neorientovanom môžem prejsť z 2 do 3 ako aj 3 do 2. Lenže oni potom v tej úlohe uvádzajú ,že každá tá hrana môže byť prejdena maximálne 1 krát ,čiže už iba 1 smer a otázka je,ze ci ten graf teraz bude už orientovaný . Vdaka :-))
↑ sliziky:
Dobrý den.
Chápal bych to tak, zůstává neorientovaný s tím, že mezi dvěma uzly je možno projít jen jednou, tzn. buď v jednom, nebo v druhém směru.