Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1

Dobrý den, potřeboval bych poradit s konstrukcí tohoto trojúhelníku. Sestrojte všechny trojúhelníky ABC, znáte-li:
,
,
. Potřeboval bych poradit, kolik přesně vyjde řešení. Petáková má 2, ale mě vyšly 4 řešení. viz Odkaz Ještě bych se chtěl zeptat zda jsem to vyřešil v rovině nebo jen v 1 polorovině? V tomhle se nějak ztrácim. Děkuji
Zdravím,
bez popisu to není příliš přehledné, ale předpokládám, že jsi načínal sestrojením pomocného trojúhelníku z
a
(pravoúhlého), potom je dáno umístění těchto prvků + dodržení směru označení trojúhelníku. Já bych spíš viděla na 2 řešení, ale ještě upřesní postup konstrukci, prosím. Děkuji.

↑ jelena:
Postup mojí konstrukce:

///??vzniknou 2 body??
///??2 T??
///?? pro každé T vzniknou dvě A??

↑ adalberthew:
děkuji, 2 těžnice
k jedné poloze
souhlasím. Potom ale u jednotlivých těžnic nejde mít 2 různé body A, jelikož nebude zachováno označení trojúhelníku "proti ručičkám", vytvoříš zrcadlově, což by nemělo být. Tedy každá těžnice bude mít jen jeden svůj bod A. Souhlasíš? Děkuji.

↑ jelena:
Super, díky za ujasnění. Už chápu.
Stránky: 1