Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 07. 04. 2009 23:46 — Editoval hollowback (07. 04. 2009 23:47)

hollowback
Zelenáč
Reputace:   

[Teoreticka informatika]Zrcadlový obraz automatu

Zdravim, nevim jestli jsem to umistil do spravneho fora, ale potreboval bych vedet, jak se tvori zrcadlovy obraz konecneho automatu. Vim, ze se zmeni orientace sipek mezi stavy a koncove stavy se zameni s prijimacimi, ale neumim to provest na konkretnim pripadu. Nenasel by se nekdo, kdo by to dokazal vysvetlit i s obrazkem? :)

#2 08. 04. 2009 00:03

Kondr
Veterán
Místo: Linz, Österreich
Škola: FI MU 2013
Pozice: Vývojář, JKU
Reputace:   38 

Re: [Teoreticka informatika]Zrcadlový obraz automatu

Umístění OK ;-) A nemění se koncové ale počáteční s přijímajícími. V tom je trošku problém -- máme teď víc počátečních stavů. To lze obejít tak, že přidáme ještě jeden, ten bude opravdu počáteční a do ostatních "počátečních" se z něj bude dát dostat epsilon přechodem. Jde o to, že se musí obrátit směr procházení automatu. Vážně je potřeba obrázek? Prostě ze šipek ------> uděláme <----- a změníme označení některých stavů.

BRKOS - matematický korespondenční seminář pro střední školy

#3 08. 04. 2009 00:17

hollowback
Zelenáč
Reputace:   

Re: [Teoreticka informatika]Zrcadlový obraz automatu

Jj, to mi staci. Nebyl mi jasny prechod mezi prijimacimi a tim novym stavem. Diky

Zápatí