Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Jelena: edit - přidávám zdroj vzorce: Odkaz Podle zdroje materiálů přesouvám do zajímavé Fyziky
narazil jsem na matematicky vzorec,ale vychazi mi jinak nez je dano.ma otazka zni prehledl jsem neco? priklad -----
↑ talis:
děkuji, obrázek jsem vložila pro vyhledání celého textu, je to ono? Odkaz. Zkusíme ještě projít více textu, jelikož na tomto závěru snad něco odůvodňuje, ale v samotném tomto výpočtu bych spíš také viděla překlep.
Ještě se musíme podívat na jednotky v průběhu textu (480 jsou cm, zda je všechno v cm, co je v poměru ve vzorci, potom by to nevadilo). Ale o dost později se podívám, je v tom textu všeho moc . Zatím snad ještě kolegové, děkuji.
↑ jelena: Děkuji za vaši aktivitu, je to z tohodle deniku, konkretne 10.cervenec .
Jedna se o vypocet naboje pri transformaci el. energie. 864000 je napeti , 480/ 9x10na11 je kapacita(stare znaceni), 87000 je dvojnasobek frekvence.
↑ talis:
děkuji,
v ruštině se mi podařilo celkem snadno najít pdf knihy (deníků), je to čitelnější - dá se zvětšovat, jinak nic nového, pořad to vypadá na překlep (navíc s výsledkem 40 A již dál snad ani nepracuje).
Ohledně starších jednotek již jsem se zorientovala, děkuji za upřesnění.
Stránky: 1