Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Zdravím, chtěl bych Vás poprosit o nastínění postupu jak řešit tuhle psojitost funkcí, nějak jsem tuhle látku na přednášce "zaspal" a te´d mi to chybí a špatně se mi to učí z materiálů na internetu. Něco málo jsem se ale dozvěděl, vím, že abych mohl určit spojitost/nespojitost funkce tak musím spočítat limit zleva a zprava, konkrétně u téhle ulohy když chtějí vědět kde je ta nespojitost v bodě x=0 tak budu počítat limitu zleva k 0 a zprava k 0 ? a pokud vyjdou stejné jedná se o odstranitelnou nespojitost ? Pokud jsou ruzne jedna se o co ? A jak je to s ostatními druhy spojitosti ? Prosím mohl by mi to sem někdo v kostce shrnout ? Popř odkázat mi na nějaké materiály, ze kterých bych to pochopil ? 
↑ Hansikii:
Podívejte se v přednáškách na kapitolu 4.X. ...PŘEHLED DEFINOVANÝCH POJMŮ
Odkaz
Dále je dobré použít i přehled funkcí
Odkaz
↑ rvyrut:
Děkuji za poskytnuté odkazy na materialy. Pokud to tedy dobře chápu, tak funkce má odstanitelnou nespojitost v bodě x0, pokud se její limita zleva k 0 rovná její limitě k nule zprava a zároveň musí platit, že se ani jedna z těchto limit nerovná limitě fce pro x jdoucí k 0 ?
Stránky: 1