Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj,
ve škole jsme dělali nějaké měření s měřícím kufrem, přesněji jsme počítali Ohmův zákon, kde jsme měřili odpor, všechno mi dobře vychází, ale mám problém s výpočtem paralelních obvodů.
Ještě to není úplně hotové a chybí úpravy, jako ještě nemám pevně danou velikost písma a vybraný font. Na to jsem se tu chtěl taky zeptat, jaký font by jste volili? Dřív jsem pevně používal Times New Roman, ale neznáte nějaký který je nejvhodnější k laboratorní práci? :) Díky.
Mám ještě jeden dotaz, co všechno bych měl napsat do závěru? Vůbec nwm jak mám začít a co všechno by měl obsahovat, neznáte nějaký vzor pro inspiraci? Ještě jeden hloupější dotaz, mám ty dva obrázky dole dobře popsáne? :D
Prosím podívejte se: 

Zdravím,
pokud přímo od vašeho vyučujícího není předpis pro úpravu laboratorní práce (nebo bývá i přímo ve sbírce s návody), tak můžeš pohledat na internetu, například, ohledně volby úpravy - např. tak. Podstatné je dodržovat jednotný styl v celém dokumentu a nepřehánět co do rozmanitosti úprav - je to spíš na škodu.
Než dojdeš k "závěru", musíš mít stanovený "cíl práce", v závěru potom uvedeš podstatné shrnutí celé práce, hlavní body výsledků. Podstatné je zhodnocení, zda cíl byl splněn nebo důvody nesplnění. Počítej s tím, že závěr by měl být dostatečně stručný, ale zároveň vypovídající o celé práci. Závěr můžeš začít psát zkráceným opakováním účelu práce, pokračuješ dosaženými výsledky, popř. řešenými problémy a ukončit splněním.
Problémy s paralelními obvody jsem neodhalila. Pokud k posledním 2 obrázkům se vztahuje jednou "sériové" a potom "paralelní", tak se mi to nezdá dost přehledné - jelikož jak v jednom, tak druhém schématu vidím obě zapojení měřících přístrojů (popis zapojení nad obrázky (kurzivou) je v pořádku). Druhé schéma je nějak useknuto. Obrázky ještě, prosím, upřesni - co měly ukazovat ve vztahu k textu práce. Děkuji.