Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Stránky: 1
Jelena: edit: navazuje na diskusi v tématu Odkaz
Zdravím, moc prosím o kontorlu mého výpočtu tohoto příkladu, přikládám sem svůj postup řešení i s komentářem. Prosím o kontrolu, předem děkuji moc a přeji příjemné prožití zbytku svátků a krásný Nový rok.
S pozdravem J. Výška
Zadání
Moje řešení: Hlavně mi jde o to ověření, zda li prvek v tom prostoru leží. Jestli je to jak to mám napsané správně a jestli to dává smysl. Souřadnice prvku kontrolovat nemusíte, u nich vím, že jsou na 100% dobře.

Zběžně jsem na to koukal a postup vypadá dobře, nekontroloval jsem ale čísla, jestli tam není nějaká chyba. Všiml jsem si tam, pokud správně čtu, že "y leží v bázi [v1, v2, v3]". Kdyby ležel v bázi, musel by to být jeden z bázových vektorů, což není. Správná formulace je "y leží v prostoru s bázi [v1, v2, v3]". :-)
↑ Sergejevicz:
Děkuji, ve výpočtu samotném chyba není, čísla jsem si kontoroloval. Mně šlo jen o to, jestli je to možné takhle řešit. Také děkuji za to opravení formulace, to napravím :)
Stránky: 1