Matematické Fórum

1. 8. 2026 (L) Fórum bude brzy uzavřeno 😿

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

• Hlavní strana
  • » Fyzika
  • » Elektrický proud v kapalinách - příklady (TOTO TÉMA JE VYŘEŠENÉ)

#1 17. 01. 2016 12:41 — Editoval flagman (17. 01. 2016 12:43)

flagman
Reputace:   

Elektrický proud v kapalinách - příklady

Ahoj, mám menší problém s řešením jednoho příkladu, zkoušel jsem ho vypočítat, ale vycházely mi nějaké nesmysly.
Zadání:
Při elektrolýze AgNO$_{3}$ se za 10 minut vyloučilo 0,67 g stříbra. Ampérmetr zapojený sériově s nádobou pro elektrolýzu ukazoval 0,9 A. Ukazuje ampérmetr správnou hodnotu?

a s tímto:

Při elektrolýze síranu zinečnatého se za 1 hodinu  vyloučilo 2,45 g zinku. Určete odpor roztoku v nádobě pro elektrolýzu, jestliže napětí na elektrodách je 6 V.

Děkuji. :-)

Ten první mi sice vyšel, ale potom jsem si uvědomil, že mám špatnou jednotku a poté už vycházela šílená čísla.

• (téma jako vyřešené označil(a) flagman)

#2 17. 01. 2016 12:48

flagman
Reputace:   

Re: Elektrický proud v kapalinách - příklady

flagman napsal(a):

Ahoj, mám menší problém s řešením jednoho příkladu, zkoušel jsem ho vypočítat, ale vycházely mi nějaké nesmysly.
Zadání:
Při elektrolýze AgNO$_{3}$ se za 10 minut vyloučilo 0,67 g stříbra. Ampérmetr zapojený sériově s nádobou pro elektrolýzu ukazoval 0,9 A. Ukazuje ampérmetr správnou hodnotu?

a s tímto:

Při elektrolýze síranu zinečnatého se za 1 hodinu  vyloučilo 2,45 g zinku. Určete odpor roztoku v nádobě pro elektrolýzu, jestliže napětí na elektrodách je 6 V.

Děkuji. :-)

Ten první mi sice vyšel, ale potom jsem si uvědomil, že mám špatnou jednotku a poté už vycházela šílená čísla.

Už mi to vyšlo.

• Hlavní strana
  • » Fyzika
  • » Elektrický proud v kapalinách - příklady (TOTO TÉMA JE VYŘEŠENÉ)

Zápatí