Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

• Hlavní strana
  • » Fyzika
  • » Elektrický proud v kapalinách - příklady (TOTO TÉMA JE VYŘEŠENÉ)

#1 17. 01. 2016 12:41 — Editoval flagman (17. 01. 2016 12:43)

flagman
Reputace:   

Elektrický proud v kapalinách - příklady

Ahoj, mám menší problém s řešením jednoho příkladu, zkoušel jsem ho vypočítat, ale vycházely mi nějaké nesmysly.
Zadání:
Při elektrolýze AgNO$_{3}$ se za 10 minut vyloučilo 0,67 g stříbra. Ampérmetr zapojený sériově s nádobou pro elektrolýzu ukazoval 0,9 A. Ukazuje ampérmetr správnou hodnotu?

a s tímto:

Při elektrolýze síranu zinečnatého se za 1 hodinu  vyloučilo 2,45 g zinku. Určete odpor roztoku v nádobě pro elektrolýzu, jestliže napětí na elektrodách je 6 V.

Děkuji. :-)

Ten první mi sice vyšel, ale potom jsem si uvědomil, že mám špatnou jednotku a poté už vycházela šílená čísla.

• (téma jako vyřešené označil(a) flagman)

#2 17. 01. 2016 12:48

flagman
Reputace:   

Re: Elektrický proud v kapalinách - příklady

flagman napsal(a):

Ahoj, mám menší problém s řešením jednoho příkladu, zkoušel jsem ho vypočítat, ale vycházely mi nějaké nesmysly.
Zadání:
Při elektrolýze AgNO$_{3}$ se za 10 minut vyloučilo 0,67 g stříbra. Ampérmetr zapojený sériově s nádobou pro elektrolýzu ukazoval 0,9 A. Ukazuje ampérmetr správnou hodnotu?

a s tímto:

Při elektrolýze síranu zinečnatého se za 1 hodinu  vyloučilo 2,45 g zinku. Určete odpor roztoku v nádobě pro elektrolýzu, jestliže napětí na elektrodách je 6 V.

Děkuji. :-)

Ten první mi sice vyšel, ale potom jsem si uvědomil, že mám špatnou jednotku a poté už vycházela šílená čísla.

Už mi to vyšlo.

• Hlavní strana
  • » Fyzika
  • » Elektrický proud v kapalinách - příklady (TOTO TÉMA JE VYŘEŠENÉ)

Zápatí