Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 20. 01. 2016 19:16

Husavi
Škola: MěSoŠ Klobouky u Brna
Pozice: Student
Reputace:   

Slovní úloha

Zdravím moc prosím o pomoc rychlou kdo by náhodou věděl.

Vytvořte tabulku, která vypočte počet rolí papírové tapety na vytapetování místnosti, kam vedou dveře 80 cm široké a 200 cm vysoké a je zde jedno okno velikosti 120 krát 140cm

Zajímal by mě výpočet aspon bez té tabulky

Děkuji moc dělám to pro kamarádku co si neví rady.

#2 20. 01. 2016 19:58

Al1
Reputace:   542 

Re: Slovní úloha

↑ Husavi:

Zdravím,

můžeš spočítat plochu dveří a okna [m^2], místnost může mít obecně rozměry a [m], b[m], c[m], takže spočítej povrch místnosti - obsah stěn, které se tapetují, a plochu oken a dveří.

Ovšem nejsou zadané informace o rolích tapety - jak jsou široké a dlouhé? Nebo to také můžeš navolit?

Takže pokud bys např. věděl, že tapetuješ $20 \ m^{2}$ a jedna role má obsah $5 \ m^{2}$. Kolik rolí potřebuješ?

#3 20. 01. 2016 20:03

Husavi
Škola: MěSoŠ Klobouky u Brna
Pozice: Student
Reputace:   

Re: Slovní úloha

↑ Al1:

Já neumím vůbec matiku takže kdyby si mě tu dal postup s výpočty tak budu vděčnej i za příplatek klidně protože na to mám 2 hodiny. A to zadání je divný vím to , tak dejme tomu že šířku a délku tapet by jsme si vymyslely. Děkuji moc

Zápatí