Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 07. 03. 2016 13:22

cetis
Škola: MFF UK
Pozice: student
Reputace:   

Vyvážený binární vyhledávací strom

Zdravím,

prosím Vás, neporadil by někdo s touto úlohou? Vůbec nevím, co se po mně v úloze chce. Pokud by mě někdo navedl na správnou cestu, tak budu rád.

Upravte vyvážený binární vyhledávací strom (uzel obsahuje klíč a ukazatel na syny a rodiče) tak, aby poskytoval funkci vrat_prvek(r,k), kde r je kořen struktury a k je pořadí prvku podle velikosti. (Funkce vrátí k. nejmenší prvek obsažený ve stromu.) Složitost této funkce by měla být $\in O(log n)$ a ostatní funkce si svou složitost musí zachovat (find, insert, delete $\in O(log n)$.

#2 07. 03. 2016 15:25

Stýv
Vrchní cenzor
Reputace:   215 
Web

Re: Vyvážený binární vyhledávací strom

čemu konkrétně v zadání nerozumíš? nevíš co je "binární vyhledávací strom", nechápeš co má dělat funkce "vrat_pvek", …?

#3 07. 03. 2016 16:43

cetis
Škola: MFF UK
Pozice: student
Reputace:   

Nevím, co je ten klíč. A nechápu, jak mám upravit ten binární vyhledávací strom, tak jak to po mně chtějí v zadání.

#4 07. 03. 2016 16:50

Stýv
Vrchní cenzor
Reputace:   215 
Web

pokud ani nevíš, co je ten klíč, tak zpátky na stromy... https://cs.wikipedia.org/wiki/Bin%C3%A1 … 3%AD_strom

Zápatí