Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj,
potřebuji vyřešit úlohu, jejíž zadání začíná takto: "Implementujte algoritmus Bucketsort tak, jak byl přednesen. Tedy na standardním vstupu načtete několik čísel (předem neznámý počet, ale méně než tisíc). Každé číslo je na zvláštním řádku."
Potřebuji si čísla někam uložit, ale neznám předem kolik čísel bude zadáno (nevím kolik řádků neboli kolik readlnů budu potřebovat).
Kdyby byl vstup např. z textového souboru, tak bych si uměl zjistit počet řádků (zadaných čísel), ale ze standardního vstupu mě nenapadá jak na to.
Děkuji za případnou pomoc.
ahoj,
musis ai udelat akorat pole integeru s delkou ktera odpovida poctu znaku ktere mohou prijit. a pak kdyz pride znak tak inkrementujes to jedno policko.
bucketsort myslim znamena jako prihradkove trideni, ze se to takhle dava do prihradek.
jestli jsem teda pochopil zadani
Jo, to vim..kdyby ty cisla prichazely treba z toho textoveho souboru tak vim presne jak na to...tam dam nejakej eof nebo tak...ale kdyz ty cisla prichazeji z toho standardniho vstupu, tak davam readln...a kdyz je tam readln, tak to ceka, dokud se to cislo nezada...a v tom je ten problem, protoze uz treba byly zadany vsechny...Nejak se mi tezko vysvetluje ten muj problem.