Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
nazdárek :)
tak mám ješě jeden zádrhel :)
vyjadřuju ze vzorce coloumbova zákonu kde rozepíšu konstantu k a Q jsou stejné hodnoty tedy
mám vyjádřit relativní permitivitu tedy
potřebovala bych to matematicky pochopit krok po kroku ať vím co dělám
osobně bych začla vynásobením rovnice a dál mám násobit pí a permitivity pod zlomkem??
děkuji za pomoc
↑ ebabuli:
Ahoj,
jestli máš jen vyjádřit , tak bude asi nejrychlejší násobit rovnici a dělit , což by mělo stačit.
↑ runcorne: cool matematické myšlení nemám no :D takže jasně to dává smysl :) takže když budu chtít vyjádřit nebo 4pí tak udělám totéž jen to vydělím tím pádem se to dostane doleva na rovnici a pak jen vydělím Fe jop? :)
↑ ebabuli:
Ano, myslím, že to myslíš dobře :-) asi jsi myslel násobení -- tím se výrazy ze zlomku (, ...) dostanou na levou stranu rovnice, "nahoru".
↑ runcorne:↑ runcorne: aaaa teď jsme zmatenááá takže nedostanu na levé straně??
↑ ebabuli:
Dostaneš -- poté vydělíš skoro určitě jsi to myslela dobře, jen to byla mírně nejasná formulace. Jinak mi promiň záměnu rodu :-)
K původnímu dotazu, dostaneš:
↑ runcorne: moc díky :) záměně rodu jsem se podivila... holky jsou většinou na matiku tupé :D akorát u mě jde jen o to že jsem se neučila začátky :D takže teď koukám na matiku ze 7. třídy základní školy :D
↑ ebabuli:
No, trochu jsem se přehlédl :-) ale hlavně, že je to ok :-) Dohnat to půjde.