↑↑ gadgetka:
Prosím vás mohol by som sa opýtať ako ste prisli na to že Ferov papier má 50 stvorcekov? lebo Miskov papier chápem že má 81 stvorcekov lebo 9x9
Ahoj, Miso, stačí to vysvětlit takto? :)
41 bílých čtverečků + 16 šedých půlek, tj. 8 čtverečků + 4 šedé čtvrtky, tj. 1 čtvereček = 50 čtverečků :)
Pekný deň, rád by som vedel ako by ste tento príklad riešili vy:
Zuzka má vo vrecúšku 15 červených, 3 zelené a 8 modrých guľôčok. Na jedno siahnutie do vrecúška vytiahne bez pozerania sa 2 guľôčky a už ich nevráti. Najmenej koľkokrát musí siahnuť do vrecúška, aby medzi vytiahnutými guľôčkami určite bola aspoň jedna zelená?
čč
čč
čč
čč
čč
čč
čč
čm
mm
mm
mm
mz -najmenej 12 krát musí siahnúť do vrecúška aby vytiahla zelenú guľôčku (prosím môže byť aj menej nejako?
Najmenej koľkokrát musí siahnuť do vrecúška, aby aspoň raz vytiahla dvojicu červených guľôčok?
mm
mm
mm
mm
zz
zč
čč -najmenej 7 krát musí siahnúť do vrecúška aby vytiahla 2 červené guľočky (prosím dá sa aj menej?
A ešte by som bol rád keby ste mi pomohli s týmto príkladom, lebo týmto som si nie istý:
Vierka chodila so školskou družinou do kina alebo divadla. V minulom roku bola v kine o dva razy viac, ako je dvojnásobok jej návštev v divadle. Súčin počtu divadelných a filmových predstavení je 312. Vypočítajte koľkokrát bola Vierka v kine a koľkokrát v divadle?
všetkých 312:2= 156
156+2= 158 -počet návštev v kine
312-158= 154 -počet návštev v divadle
↑ gadgetka:
Zdravím,
nejsem si jistý uměním řešit kvadratickou rovnici na ZŠ.
Já bych volil (použiji tvé značení)
a teď rozklad čísla 156 na součin dvou po sobě jsoucích čísel
Tedy D=12
Janko má súpravu šiestich geometrických tvarov: trojuholníky, štvorce, kruhy. Z každého tvaru má dva kusy – zelený a hnedý. Koľkými spôsobmi ich vie zoradiť za sebou tak, aby na začiatku bol trojuholník a vedľa seba boli vždy alebo útvary rovnakého tvaru alebo rovnakej farby.
Dobrý deň prosím vás ako chápete tomuto príkladu? Lebo našiel som 20 riešení len brácha ma zneistil, že ich tam bude oveľa viac, postupoval som takto:
hnedý \triangle- zelený\triangle- zelený \square - zelený O -hnedý O- hnedá\square $
↑ Akojeto:
a počítate tam aj také že hnedý trojuholník- zelený trojuholník- hnedá kocka-zelená kocka- hnedý kruh- zelený kruh?
↑ miso2451:
A ty čo myslíš?
Patrí to tam alebo nie?
Radila by som stromček.
A o kockách tuším nebola reč.
↑ Akojeto:
no ja mám vyrobený stromček, ale mám 20 riešení lebo nepočítam do toho čo som písal predtým

Jakto zapsat prosím
Hřiště je dlouhé 80 m a široké 35 m.jaké budou jeho rozměry na planku v měřítku 1:500?

Určete měřítko mapy,na které je 5 km vyjádřeno useckou dlouhou 4 cm.
↑ Eliška Moravčíková ..:
Zdravím,
založ si, prosím, své vlastní téma. Děkuji.