Můj problém je možná primitivní ale nevím si s ním rady potřebuju inverzovat následovnou funkci
došel jsem postupem k výsledku 
Potřebuju vyjádřit 
dokáže mi tady někdo poradit? jak mam pokračovat ?
Zdravím,
pokud je zadání
, tak bych neřekla, že půjde vyjádřit ve tvaru
(a přejmenovat proměnné). Je to originální zadání a jak přesně znělo? Děkuji.
↑ jelena:
Moc nechápu, na co se ptáte. Originální zadání není žádné, jedná se o úpravu vzorce pro můj program.(do školy) Kde potřebuju tento vzorec inverzovat a následně na to navazuje další práce a další vzorce.
Bohužel jsem se na této úpravě zasekl už několik dnů a nevím si s tím rady a práce mi stojí, proto jsem hledal někoho, kdo by mi pomohl s úpravou vzorce nebo mi případně poradil a vysvětlit postup. Této inverze.
↑ Flekysek:
Dobrý den.
Jak vyplývá z reakce kolegyně ↑ jeleny: - zasekl jste se proto, že nelze provést inverzi této funkce v uzavřeném tvaru (vyjádřit inverzi kombinací konečného počtu elementárních funkcí).
Je určitě úprava vzorce pro program správná ?
↑ Flekysek:
děkuji za upřesnění. Pokud uvažuješ nad vyjádřením inverzní funkce obdobně tomuto:
, inverzní funkce je vyjádřena přes x=(y+3)/5, odsud po formálním přejmenování proměnných je inverzní funkce
, tak ve Tvém případě to nepůjde vyjádřit. Tedy si nepomůžeme úpravou vzorce apod.
Ovšem to ještě není důvod, abys v práci nad programem nemohl pokračovat, proto se ptám na vstupní zadání, co je účelem úprav, popř. co je účelem programu, na čem pracuješ a proč je potřeba inverze. Potom lze uvažovat, jak jinak ve Tvém problému pokračovat. Děkuji za další upřesnění a zdravím kolegu Jj (do náhledu) a děkuji za zapojení do problému.
Teď to už chápu........ Můj program se bude týkat výpočtu treshold pro Density Evolution za pomocí Gaussianovy Aproximace kde musím vypočítat
Je to rozděleno do dvou podmínek pokud je Phi menší než 10 (zde jsem inverzi již vypočítal) anebo pokud je větší než deset zde je zapotřebí inverzovat tento vzorec........ (zaměnil jsem y a Phi :) protože jsem si nevšimnul že v LaTeXovým editoru je........... omlouvám se)
abych dále mohl vypočítat channal messages .......![kopírovat do textarea $m^{(l)}_{u,j}=\Phi ^{-1}*(1-[1-\Phi *m^{(l)}_{v,j}]^{dc-1})$](/mathtex/b8/b8317c9194a6cb184eb031d7b3f7e4e6.gif)
Zde posílám odkaz kde na předposlední stránce je to ukázáno.
http://www.telecom.tuc.gr/~alex/lectures/lecture11.pdf
Další dokumenty si nejsem jist jak poskytnout protože je mam vytištěné ze školy.
Budou tyto informace takhle stačit?
↑ Flekysek:
děkuji, ano, rozumím. Pokud je tak skutečně označena inverzní funkce (ve vzorci), potom nepůjde vyjádřit, ale lze použit některou numerickou metodu. Nakonec se to píše i v následující lekci č.12, str. 7-8. Tedy nejspíš takovým směrem.
Zdravím,
↑ Flekysek: reaguji na mail a na PM. S praktickým zpracováním podobného problému žádnou zkušenost nemám, musela bych to procházet. Pokud nepomohlo upřesnění z lekce 12, potom snad se ozve kolega, kdo to již prakticky zpracovával. Kolegům děkuji.