Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Zdravím,
jsem letošní maturant, který se přihlásil (a už i byl předběžně přijat) na FJFI. Ovšem, trápí mě jedna věc.
Ono, totiž za poslední rok celkem 8 mých známých vyletělo z VŠ. Z toho 3 z FJFI a 4 z FELu a 1 z FITu. Všichni, jak možná tušíte, vyletěli z matematiky. Všichni mi tvrdili jak "se učili" od rána do večera, jak u skript seděli celé víkendy a pátky atd.
Ovšem, mě se to nějak nezdá. Když člověk něčemu věnuje čas a snahu tak vždy u toho dosáhné nějakých výsledků.
Je fakt studium na FJFI až tak nekompromisní? Jsou ti matematici tam fakt tak drsní? Nebo je to spíše tak, že ti mí známí "se učili" a v reálu asi na školu kašlali? Mě se totiž zdá, že pokud člověk chodí na přednášky, na cvika, ve volnu se průběžně připravuje, počítá si ze sbírky tak tu zkoušku prostě musí dát, i při nejhorším.
Byl bych rád, kdyby mi nějací jaderňáci na toto odpověděli, jelikož začínám mít strach, že i přes svojí chuť a odhodlání ke studiu matematiky a fyziky na FJFI neuspěju. :-)
Díky.
↑ archont:
Jsem absolventem FJFI a vidím to podobně jako ty. Každý si pod tím "od rána do večera" může představit něco jiného. Navíc taky záleží na tom, co přesně se to vlastně od rána do večera dělá. Není to sice tak, že FJFI udělá každý, jsou lidé, kteří na to skutečně nemají, a můžou se snažit jak chtějí. Ale řekl bych, že větší procento vyhozených do této kategorie nepatří. Takže bych se toho nebál. Náročné to je každopádně dost a připrav se na to, že to skutečně bude stát čas a úsilí. Bez toho to udělat asi nejde.
↑ LukasM:, díky za odpověď!
Ono, já jsem připraven na ty všechny výzvy. Už 4 roky sním o tom, že budu studovat "pravou" matematiku a prostě se na FJFI těším jako děcko na vánoce. Akorát, když všude vidím jak z VŠ odpadávají lidi, kteří jsou celkem chytří, tak to trochu ve mě vyvolává takovou tu nejistotu. :)