Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
:) tak já se také zmíním o svých výsledcích :D
Státní matematika - 100% - 1
Profilová matematika - 1
Matematika+ - 1
Státní čeština - 2
Profilová angličtina - 1
↑ holyduke:
nemohli jste mít shodnost v státní/školní?
Jinak gratuluji ;)
↑ Freedy:, ↑ holyduke: gratulace! Co jste dostali na ústní češtinu?
↑ holyduke: na VUT tělocvik není povinný - tak? Děkuji :-)
:D
nečetl jsem asi 8 knih a také jednu z nich sem si vytáhl - Revizor
Nicméně, ústní za jedna a tedy vyznamenání :3
Inu, tak se taky pochlubím
Čeština - 1 (Velký Gatsby. viděl jsem pouze film, nicméně stačilo to a z his. kontextu stačilo popsat dvacátá léta a porovnat se Steinbeckem a ještě vysvětlit pojem Ztracená generace)
Matematika školní - 1 (u nás je školní matematika vcelku jednoduchá, záleží trochu na štěstí - binomická rovnice a načrtnout logaritmickou funkci+inverzní, ke konci jako bonus otázka co je to logaritmické pravítko :))
Fyzika školní - 1
Angličtina státní - 1
Matematika+ - 1 (100 procent)
↑ holyduke:
Reakce a přeměny, elektrolýza... to byly moje noční můry před maturitou :), já si vytáhl struktura kapalin a pevných látek, ale celých 15 minut jsem vypotřeboval na povrchový napětí.
↑ Freedy:
Dle mého jsi o nic nepřišel, Revizora jsem četl i viděl a moc mě to nenadchlo, lépe řečeno dost nudilo.
Všem přeji mnoho budoucích úspěchů, a jestli je tu někdo kdo se učí na příjmačky tak hodně štěstí.
↑ Brzls:
tak to gratuluju! :)
Brzls napsal(a):
já si vytáhl struktura kapalin a pevných látek, ale celých 15 minut jsem vypotřeboval na povrchový napětí
Pěkná otázka, tam je toho fakt dost. Pro tebe by to mělo být rozděleno do 100 otázek, protože i tak bys ke každýmu byl schopnej povídat bez problému 15 minut :D
Brzls napsal(a):
Dle mého jsi o nic nepřišel, Revizora jsem četl i viděl a moc mě to nenadchlo, lépe řečeno dost nudilo.
-> souhlas
Pro mě byla asi nejvíc sugestivní kniha Smrt je mým řemeslem od Roberta Merleho, vřele doporučuju :)
↑ Brzls: gratulace (a děkuji za upřesnění k ČJ bez výzvy) :-)
↑ holyduke:
děkuji za upřesnění. Pána much bych dostat rozhodně nechtěla, dokázala jsem dočíst tak do poloviny a zbytek už jen úhlopříčně - ale udělat k tomu rozbor, to bych spíš nesvedla, nebo by byl takový, co by slyšet nechtěli.
Na VUT tělocvik (bohužel) není :)
ale je tam dostatečná nabídka nepovinných sportovních aktivit (nějak to dobíhání tramvaje zdokonalovat musíš).
Revizora jsem četl i viděl a moc mě to nenadchlo, lépe řečeno dost nudilo.
:-) patrně problémy překladu a nedostatečné představy společensko-historických okolností.
Působivé, že v komentářích k maturitě z češtiny zatím nebylo původní české dílo.
ked vam poviem, ako som sa ucil na maturitu z matiky pred 3 rokmi na SK, tak ma budete mať v zuboch :D
mali sme test celoslovensky - nic tazkeho, ak viete matiku.
Na ustne skusky sme mali tyzden, v ten tyzden som sa neucil matiku, pretoze som si dopredu vypracoval ulohy :D vsetko bolo o prikladoch, pri ustnych som mal 3 ulohy, z toho 1 bola teoreticka (ze co je co, napr. co je rovnoľahost atd).
Ked to zhodnotim maturita je neobjektivna, lebo hodnoti daný výkon, v danom case, malo by sa sustredit na priebezne vysledky, vysledky olympiad atd. Vlastne to co som sa naucil zaviselo na mne, a nie nejakej podelanej maturite.
Zdravím,
↑ houbar: :-) a já jsem byla v těžkých úvahách, že tento rok nemáme žádného maturujícího moderátora, kdo by zvýraznil slavné téma. Předpokládám, že je již zdárně odmaturováno. Nebo ještě Tebe čeká regulérní maturování typu státní maturity (anebo to jde uznat, že již máš na jiné škole?)?
↑ miso16211: to snad normální, že v tydnu před maturitou nebudeš nic nacvičovat, max. se podíváš na některé více problémové okruhy. Matematika a cizí řečí by měly být předměty, ze kterých se dá maturovat rovnou, jelikož se v tom cvičí a používá se průběžně a návazně. Když vynecháš některou část z biologie, tak se to doučit musíš, ale nevadí k pochopení jiných částí. U matematiky a cizích řečí to nejde.
miso16221 napsal(a):
Ked to zhodnotim maturita je neobjektivna, lebo hodnoti daný výkon, v danom case, malo by sa sustredit na priebezne vysledky, vysledky olympiad atd. Vlastne to co som sa naucil zaviselo na mne
to je ale u každé zkoušky a kontroly, žádná neprověří celý rozsah znalostí a příprav, ale celkový výkon a jistota z předchozí přípravy se v tom určitě zhodnotí.
↑ zlinman:
pokud jde o rozbor některé úlohy a dosud na fóru není (nebo hledat), určitě si můžeš založit nové téma k diskusi. Pokud jde o doučování, založ si, prosím, téma v Ostatním. Věřím, že nejde o žádné takové plány :-) To se nepodporuje. Zdárnou přípravu a maturitu přeji.
↑ jelena:
Ještě mě čeká ústní z hudební teorie a z dějin hudby. Nástroj hotov za 1 :-) Státní mám uznané z gymplu, takže zítřejší testy se mě netýkají... :-)
↑ houbar:
Teda... Ty tvoje posty mě nutí znovu přemýšlet o tom, že bych na konzervatoř šel. Mi bylo nabídnuto přeskočit první ročník, ale pak jsem to zamítl. Cvičit na klavír by se mi fakt nechtělo.
Cermat opět nezklamal.
Funkce popisující obtížnost státní maturity z matematiky by měla 1. derivaci hluboko pod nulou na libovolném intervalu.
↑ byk7:
:) ano, když sem původně psal tu funkci, tak se mi to roztáhlo do asi 4 řádků ;)
Na intervalu lze funkci spojitě dodefinovat lineární funkcí procházející body a .
Kvůli možným 'hrotům' definujeme pro