Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 06. 05. 2016 17:58

Zlatoočka
Zelenáč
Škola: gymnázium
Pozice: Student
Reputace:   

Základy kombinatoriky

Ahoj,
Před rokem jsem začala dělat Matematický korespondenční seminář (PraSe) a zjistila jsem, že mám v matematice velké mezery. Spousta úloh se tam řeší přes kombinatoriku, ve vzoráku psali také něco o řešení indukcí a všude tam byly znaky pro sumu . 7. úloha -   http://mks.mff.cuni.cz/commentary/C/ser … seni1p.pdf
Nemáte někdo prosím nějaký typ na knížku popř. článek , kde bych se to mohla naučit? Půjčila jsem si sice už nějakou knížku z knihovny - Metody řešení matematických úloh - ale tam už počítali s tím, že čtenář má nějaké základy. Ty bohužel nemám, protože jsme se to zatím ve škole neučili ( jsem v prváku).

• (téma jako vyřešené označil(a) Zlatoočka)

#2 06. 05. 2016 21:25

byk7
InQuisitor
Reputace:   221 

Re: Základy kombinatoriky

↑ Zlatoočka:

Nebuď smutná z toho, že nějaké úlohy nevyřešíš. Sedmá a 8. úloha bývá poměrně obtížná, pokud si v nějakém nižším ročníku, pokračuj v řešení jednodušších úloh, on ten "skill" přijde, hlavně nepolevit. :-)

Jinak poměrně výživná by mohla být knihovna samotného PraSete.
https://mks.mff.cuni.cz/library/library.php#matematika

Příspěvky psané červenou barvou jsou moderátorské, šedá je offtopic.

#3 09. 05. 2016 19:30

Zlatoočka
Zelenáč
Škola: gymnázium
Pozice: Student
Reputace:   

Re: Základy kombinatoriky

Aha , tak to jsem ani netušila , že tam něco takového je:) Děkuji moc :D

Zápatí