Matematické Fórum

Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.

Nástěnka
22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.

Nejste přihlášen(a). Přihlásit

#1 19. 05. 2013 18:28

Optix
Pozice: Student
Reputace:   

palindrom-pascal

Ahoj potřeboval bych pomoci s  programem, který má napsat délku nejdelšího palindromu ve větě bez mezer. Kde tento palindrom nemusí být v celku, například (když vložíme do slova rotor "k") : roktor má program vypsat číslo 5.
Se samotným program který má určovat palindromy které jsou obsaženy v celku bez vložených symbolu nemám problém, jenom nevím jak si ošéfovat když to něco naruší, moc doufám že mi někdo poradí.
Předem díky za rady a doufám že jsem to tu popsal pochopitelně ;)

• (téma jako vyřešené označil(a) Optix)

#2 22. 05. 2013 22:57

kexixex
Reputace:   

Re: palindrom-pascal

Ahoj,

pod kazdej znak z retezce si napis delku nejdelsiho palindromu, kterej z neho vychazi treba takhle:

begin
vstup: k1,k2,...kn - pismena

pro i=1 az n
     pro j=n az i
       pokud ki=kj, napis pod ki 2, spust program pro ki,...kj, vystup pricti k cislu pod ki.

vypis nejvetsi cislo z cisel pod k1,...kn
end.

Mozna existuje i rychlejsi reseni, ale tohle je dostatecne rychly napr. pro limity v codexu...

#3 01. 06. 2013 22:39

Optix
Pozice: Student
Reputace:   

Děkuju za reakci, naštěstí jsem to už nějak vyřešil, a promiň že jsem na tvůj koment nereagoval, ale bohužel byl delší dobu bez odezvy tak jsem na něj tak nějak zapomněl že jsem se tu ptal :D :(

#4 11. 05. 2016 19:18

pakomako12
Zelenáč
Reputace:   

Ahoj, stojim ted pred stejnym problemem a toto tema se mi nezda moc 'vyresene'.
Muze mi nekdo prosim poradit?
Dekuju :)

Zápatí