Nevíte-li si rady s jakýmkoliv matematickým problémem, toto místo je pro vás jako dělané.
Nástěnka
❗22. 8. 2021 (L) Přecházíme zpět na doménu forum.matweb.cz!
❗04.11.2016 (Jel.) Čtete, prosím, před vložení dotazu, děkuji!
❗23.10.2013 (Jel.) Zkuste před zadáním dotazu použít některý z online-nástrojů, konzultovat použití můžete v sekci CAS.
Nejste přihlášen(a). Přihlásit
Ahoj zajímala by mě první otázka didaktického testu,která se týkala sjednocení množin: Množina A obsahuje všechna reálná čísla, která jsou menší nebo rovna 5.
Pro množinu B platí: B=(-7,6)
Zapište intervalem A U B....výsledek by měl být (-nekonečno,6)...Moje otázka zní: lze odpovědět (-nekonečno,5>U<5,6)? ..jde mi o to,zda bych s tím uspěla při odvolání...podle mého počítání mi chybí právě jeden bod.
↑ Terka 8:
Interval je od - do.
Či uspeješ ťažko povedať. Určite by som to skúsila.
↑ Terka 8:
Nejenže bych to zkusil, ale hádal bych se do krve. Je to totéž, jako kdyby Ti neuznali 0,25, protože správná odpověď měla být 1/4.
Do odvolání doporučuji napsat toto:
Interval je souvislá podmnožina množiny všech reálných čísel (viz např. Polák, J.: Přehled středoškolské matematiky, Prometheus 1999, str. 61). Je pravda, že interval v úloze se obvykle značí
, značení však žádná definice nemůže nařídit.
Množina
je množinou všech reálných čísel menších než šest. Je souvislou podmnožinou množiny R, je tedy podle výše uvedené definice intervalem a plně tak vyhovuje zadání úlohy.
Prosím proto uznat tuto odpověď za správnou.
↑ Terka 8:
Není zač, když tak napiš, jak to dopadlo...
↑ Spageta9: včera přišly výsledky maturit,takže to budu posílat až teď.
↑ Eratosthenes: tak to dopadlo takhle: Žádost není důvodná. V úloze není výsledek zapsán intervalem,jak je požadováno v zadání ,ale sjednocením dvou intervalů .Nelze přidělit bod.